12 Makanan Yang Paling Dahsyat Di Barisan Menghasilkan Akan Hilangkan Hati Anda

1

Strawberi

gambar

Untuk tahun kedua berturut-turut, stroberi telah dinamakan sebagai pembawa racun serangga utama dalam menghasilkan. Dalam penemuan EWG, 99 peratus daripada strawberi yang diuji oleh pegawai persekutuan terkandung residu racun perosak yang dapat dikesan. Daripada sampel strawberi itu, 29 peratus termasuk residu sebanyak 10 atau lebih racun perosak manakala sesetengahnya mengandungi sebanyak 21 racun perosak yang berbeza.

2

Bayam

gambar

Hijau berdaun yang popular ini memaparkan senarai dari # 8 pada 2016 ke tempat pelari. Tiga perempat sampel yang diuji dicemari dengan pembunuh pepijat neurotoksik yang dilarang digunakan pada tanaman makanan di Eropah. Dengan purata 7 racun perosak yang terdapat pada setiap sampel bayam yang ditanam secara konvensional yang dikumpulkan pada tahun 2015, anda akan bijak untuk membersihkan bilas daun sebelum menyemai.

3

Nectarines

gambar

Tahun lepas, lebih daripada 98 peratus nektarin diuji positif untuk sisa-sisa racun makhluk perosak dan buah batu memegang tempat itu pada 2017. Memandangkan orang Amerika memakan hampir 8 paun buah setiap tahun, menurut EWG, ini adalah kebimbangan khusus untuk organisasi.

4

Epal

gambar

Menurut laporan itu, “racun perosak dicipta secara nyata untuk membunuh organisma hidup – serangga, tumbuh-tumbuhan dan kulat yang dianggap sebagai” perosak “. Banyak racun perosak menimbulkan bahaya kesihatan kepada orang-orang. Risiko ini telah disahkan oleh saintis bebas dan pakar perubatan di seluruh dunia.

5

Peaches

gambar

USDA merumuskan ujian sendiri dari tahun 2014 dan menyimpulkan bahawa “residu racun perosak keseluruhan yang didapati dalam makanan berada di tahap di bawah toleransi yang ditetapkan oleh Agensi Perlindungan Alam Sekitar A.S..” Tetapi menjaga racun perosak pada tahap undang-undang mungkin tidak mencukupi untuk sesetengah pelanggan, sebab itu EWG menekankan membeli hasil organik.

6

Pear

pear

Getty Images

Menurut ujian oleh USDA, jumlah sisa racun makhluk perosak pada pir telah lebih dari dua kali ganda sejak 2010, dengan lebih daripada 50% daripada pear diuji menunjukkan sisa-sisa 5 atau lebih racun perosak, dan ada yang mempunyai kekalahan 20, termasuk fugicides.

7

Ceri

gambar

“Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah penting untuk kesihatan anda,” Sonya Lunder, EWG Analys Kanant, berkata dalam satu kenyataan. “Tetapi bagi orang-orang di Dirty Dozen, kami cadangkan membeli versi organik jika anda ingin mengelakkan racun perosak pada makanan anda.”

8

Anggur

gambar

“Bahkan pendedahan racun makhluk perosak yang rendah dapat membahayakan bayi, bayi dan anak kecil, jadi jika mungkin, orang tua dan pengasuh harus mengambil langkah untuk menurunkan pendedahan anak-anak terhadap racun perosak sementara mereka memberi makan makanan kaya dengan buah-buahan dan sayuran yang sihat,” kata Dr. Philip Landrigan dari Mt. Sekolah Perubatan Sinai.

9

Saderi

gambar

Memilih sayur-sayuran dalam senarai hasil paling tidak mungkin mengandungi sisa racun makhluk perosak, seperti jagung manis, alpukat, kubis, bawang, dan kacang polong beku.

10

Tomato

gambar

Walaupun tomato ceri menurun kepada # 14 pada senarai tahun ini, pelbagai jenis yang masih berkembang masih berada di kedudukan teratas. Pembebasan dari EWG memberi amaran bahawa “industri racun perosak dan pertanian kimia mengekalkan racun perosak pada hasil tidak perlu dibimbangkan, tetapi doktor dan saintis sangat tidak bersetuju.

11

Sweet Bell Peppers

gambar

Oleh itu, patutkah kita berhenti makan jenis ini sepenuhnya? Ramai penyelidik mengatakan tidak. “Pendedahan tipikal kami seringkali 100,000 kali lebih rendah daripada tahap yang tidak memberi kesan kepada haiwan makmal yang telah diberi makan bahan kimia setiap hari sepanjang hayat mereka,” kata Carl Winter, pengarah Program FoodSafe di University of California, Davis kepada Bloomberg.

12

Kentang

kentang

Kentang kentang terikan dari 12 teratas dalam senarai tahun ini. Untuk maklumat lanjut dan senarai lengkap 51 pelaku yang terburuk, lawati laman web Kumpulan Kerja Alam Sekitar.

Loading...