12 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Sebelum Makan di Cinnabon

Kita semua pernah mendengar Jim Gaffigan merangkak di Cinnabon kerana menyumbang kepada masalah berat Amerika, tetapi walaupun jumlah kalori mereka yang besar, kita tidak mampu melawan gulungan kayu manis yang luar biasa ini. Bau yang mengalir dari ketuhar mereka cukup untuk menghantar anda berlari melintasi pusat membeli-belah, dan ia membuatkan anda tertanya-tanya apa sihir yang dibakar ke dalam keindahan yang tersenyum-smothered itu. Ternyata tidak ada masalah yang rumit-semuanya mengenai tahun dedikasi dan bahan-bahan berkualiti terbaik di luar sana.

1. Ia berasal dari pusat membeli-belah.

Bakery Cinnabon yang pertama muncul di Sea Tac Mall di Seattle, Washington pada tahun 1985.

Cinnabon

Cinnabon

2. Mereka menggunakan kayu manis terbaik di dunia.

Pencipta Cinnabon berupaya mencari kayu manis yang paling beraroma dan aromatik yang mungkin, dan diselesaikan di “Korintje” atau “Makara,” pelbagai yang hanya boleh dituai dari pokok kasia di pergunungan Indonesia. Ia dianggap sebagai standard emas rempah ratus.

3. Resipi telah berubah sejak bertahun-tahun.

Cinnabon Classic Roll yang ikonik, yang dicipta oleh Jerilyn Brusseau, pada asalnya mengandungi kismis, manakala Cinnabon Caramel Pecanbon pertama mempunyai rum di dalamnya. Hari ini, campuran gula perang dan rempah-rempah akan digulung dalam doh tandatangan, kemudian disiram dengan krim pembekuan keju.

4. Cinnabon bakar lebih daripada satu bilion gulungan kayu manis setiap tahun.

Rantaian tersebut cukup mencukupi untuk merawat bakteria segar untuk meletakkannya di seberang lebar A.S. lebih dari 3.5 kali!

Cinnabon cinnamon rolls
Cinnabon

5. Orang makan mereka di seluruh dunia.

Cinnabon dihidangkan di lebih dari 60 negara di seluruh dunia. Di sebelah A.S., pasaran kedua terbesar ialah Arab Saudi, diikuti oleh Rusia.

Cinnabon Russia

Cinnabon

6. Rangkaian ini mempunyai sambungan makanan segera.

Para pelanggan boleh menikmati Cinnabon Delights di Taco Bell, dan tidak lama lagi mereka akan dapat mencuba Cinnabon Frosting Muffins Labu di Trak Race. Moviegoers juga boleh makan Cinnabon Gooey Bites dengan popcorn mereka di Teater Regal.

Mereka juga membuat kopi yang hebat.

Apabila minuman beku Mochalatta Chill mula debutnya 27 tahun lalu, rantaian itu dijual cukup untuk memenuhi kolam renang bersaiz Olimpik. Sekarang, peminat Cinnabon boleh membawa K-Cup berperisa di rumah dengan semua cinnamon-bun yang mereka suka.

Cinnabon K-Cups

Cinnabon

8. Sesetengah lokasi mempunyai item yang lazat di menu.

Walaupun Pizzabon yang luar biasa tidak lagi ditawarkan, pilih bakeri menjual paninis menggunakan doh tandatangan, dibakar dengan keju di dalamnya. Bunyi seperti sandwic yang ideal kepada kami.

Cinnabon paninis

Cinnabon

9. Sangat mudah untuk mendapatkan rawatan percuma.

Mendaftar untuk Club Cinnabon, dan anda akan mendapat MiniBon percuma apabila menyertai, ditambah kopi ais percuma pada hari lahir anda.

10. Cinnabon telah menghasilkan banyak produk gila.

Terdapat beberapa barang berjenama yang lazat di pasaran, termasuk Cinnabon Chapstick dan penyegar udara, ditambah dengan vodka berperisa, International Delight Creamer dan Creme Liqueur.

Cinnabon Chapstick
Flickr Creative Commons / Jason Lam

11. Rantaian itu membuat penampilan televisyen yang besar.

Pada pameran AMC Lebih Baik Panggil Saul, prequel untuk Breaking Bad, kita melihat kehadiran Bob Odenkirk dari watak Saul, bekerja sebagai pengurus kedai Cinnabon di pusat membeli-belah, yang dianggap dapat melarikan diri dari masa lalu yang tidak baik. Untuk memainkan peranan, Odenkirk terpaksa menjalani latihan pekerja biasa di Cinnabon sebenar.

Lebih baik Call Saul

Cinnabon

12. Terdapat gulung-gigit saiz dalam kerja-kerja.

Item menu baru dilancarkan pada September 2016-bersiap sedia untuk gulungan kayu manis terkecil lagi, BonBite! Rempah-rempah yang comel akan dihiasi dengan pecan karamel atau pembekuan klasik dan masuk sekitar sekurang-kurangnya 90 kalori.

Cinnabon BonBites

Cinnabon

Ikut Delish pada Instagram.