13 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Sebelum Pergi Ke 7-Eleven

Sama ada anda rendah gas, mencari makanan ringan lewat malam atau hanya menginginkan Slurpee, logo 7-Eleven bersinar adalah seperti suar harapan. Simpanan rantaian kedai runcit besar-besaran penting, soda-soda besar dan luar biasa, dan mengekalkan pintunya terbuka kepada pelanggan sepanjang hari dan malam. Anda tidak akan percaya berapa lama pit-pit yang popular ini telah ada.

1. 7-Eleven mempelopori konsep kedai serbaneka.

Pekerja empangan ais yang bernama “Uncle Johnny” Green memulakan idea kemudahan runcit semula pada tahun 1927 di kawasan Oak Cliff di Dallas, TX. Dia menyimpan perniagaan aisnya yang dibuka 16 jam sehari, tujuh hari seminggu pada musim panas sebelum penyejukan disediakan secara meluas, sehingga memudahkan para pelanggan mendapatkan es kapan pun mereka memerlukannya.

7-Eleven

7-Eleven

2. Kedai pertama menjual hanya satu perkara.

Uncle Johnny pada asalnya dijual hanya menghalang ais, tetapi pelanggannya tidak lama kemudian memintanya untuk membawa barangan seperti roti, susu dan telur yang mereka tidak dapat membeli di tempat lain pada waktu petang atau pada hari Ahad apabila pasar raya tempatan ditutup. Idea itu begitu berjaya bahawa Uncle Johnny memukul perjanjian dengan seorang eksekutif di syarikat itu, membelah kos dan keuntungan membawa barangan kemudahan sepanjang musim sejuk di antara mereka.

3. Nama ini mempunyai sejarah di belakangnya.

Kembali pada hari itu, operasi runcit dikenali sebagai Tote’m Stores, tetapi nama baru diperkenalkan pada tahun 1946 apabila jam kedai telah berkembang hingga 7 pagi hingga 11 malam.

7-Eleven store

7-Eleven

4. Ia terbuka 24/7, terima kasih kepada peminat bola sepak.

Permainan bola sepak University of Texas menyimpan lokasi 7-Eleven di Austin yang dibuka sepanjang malam dengan perniagaan pasca-permainan pada tahun 1960-an, memberi inspirasi pada waktu semalaman setiap hujung minggu. Kedai 24-jam pertama dibuka di seberang jalan dari Texas Christian University, diikuti oleh Universiti Methodist Selatan berhampiran serta operasi di Las Vegas. Menjelang tahun 1975, dua pertiga kedai 7-Eleven dibuka 24/7, dan hari ini mereka semua kecuali dilarang oleh undang-undang tempatan.

5. Rangkaian ini menjual sejumlah makanan ringan dan minuman yang gila.

Pelanggan datang ke 7-Eleven untuk membetulkan kafein mereka, menggali lebih daripada 1.1 juta cawan kopi setiap hari, tetapi rantaian bahan api pelanggan dengan lebih daripada sekadar java. Lebih 26 juta pizza, 30 juta pound sayap ayam dan 1.9 juta pound 7Select cacing gummy jenama dijual pada tahun 2015. Anda mungkin tidak memikirkan 7-Eleven sebagai tempat untuk buah segar, tetapi pelanggan membeli lebih dari 75 juta pisang dari rantai setiap tahun yang, batangnya berpunca, boleh menjangkau panjang seluruh Amazon dan Sungai Nil. Terdapat juga beberapa item menu yang dipersoalkan.

7-Eleven snacks

7-Eleven

6. Sepempat penduduk A.S. tinggal dalam jarak satu batu dari 7-Eleven.

Dengan lebih daripada 10,700 kedai di Amerika Utara, dan 59,500 kekalahan di 17 negara di seluruh dunia, anda boleh bertaruh terdapat 7-Eleven yang terletak berhampiran anda.

7. Slurpee telah wujud selama lebih dari 50 tahun.

Minuman beku ikonik diperkenalkan pada tahun 1966 dan sejak itu menjadi simbol utama bagi rangkaian kedai serbaneka yang besar. Cherry liar dan Coca-Cola telah lama menjadi kegemaran, tetapi rasa yang menyenangkan seperti Skittles, Sour Patch Watermelon, Birthday Cake, dan rasa kayu manis pedas, Pepsi Fire, muncul sekarang dan kemudian untuk menjaga sesuatu yang menarik.