14 Makanan yang Anda Makan Setiap Hari Yang Tidak Apa yang Anda Pikirkan Mereka

Dengan semua pilihan organik dan semulajadi di kedai runcit hari ini, anda mungkin mengandaikan anda tahu apa yang berlaku di dalam troli anda. Tetapi rasa apa? Ia cukup menjamin bahawa sesuatu yang anda beli bukan apa yang anda fikirkan, mengikut buku baru Makanan Makanan / Makanan Palsu: Kenapa Anda Tidak Tahu Apa yang Anda Makan dan Apa Yang Dapat Anda Lakukan Mengenai Ini oleh Larry Olmsted.

Ia boleh menjadi apa-apa daripada melepaskan ikan murah sebagai jenis yang lebih mahal untuk mencairkan barang-barang. Dan perhatikan kerana beberapa penggantian licik dapat membuat anda sakit serius. Berikut adalah 14 perkara yang anda makan yang mungkin palsu:

gambar

Minyak zaitun tambahan

Kebanyakan botol EVOO adalah palsu, menulis Olmsted. Dan ini masalah besar kerana mereka sering dilucutkan barang-barang yang baik dan digantikan dengan penggantian yang berbahaya.

“Ini adalah salah satu Makanan Palsu yang paling meresap di Amerika, menjangkau dapur, restoran, dan supermarket di rumah, dan tidak biasa dengan agensi-agensi kerajaan yang menyaksikan bekalan makanan kami,” katanya..

Daripada menggunakan barang-barang tulen, dimuatkan dengan lemak yang sihat, mereka sering diencerkan dengan minyak yang lebih murah seperti kacang dan kacang soya-yang sangat bermasalah kerana kedua-duanya boleh menyebabkan reaksi alahan yang teruk.

Sushi

Itu tuna putih yang anda suka? Ya, mungkin tiada tuna di sana sama sekali. Olmsted menunjuk kepada kajian yang dilakukan oleh kumpulan pemeliharaan marin bukan keuntungan Oceana, yang mengambil sampel dari restoran sushi New York dan mendapati 100 peratus daripada mereka berkhidmat ikan palsu.

“Pengguna yang memesan tuna putih mendapatkan haiwan yang sama sekali berbeza, tidak ada jenis tuna sama sekali, 94 peratus masa itu,” katanya. “Kebarangkalian anda mendapat hidangan tuna putih sebenar di restoran adalah sama seperti memukul sifar sifar / double pada roda rolet Vegas, iaitu, tidak baik.” Daripada tuna, anda mungkin makan eskolar, iaitu dijuluki, mengganggu, “Ikan Ex-Lax,” kerana ia dikenal untuk memberi orang cirit-birit selama berhari-hari.

keju parmesan

Keju sebenar Parmesan adalah hidangan istimewa dari Parma, Itali. Jadi apa yang kebanyakan barangan yang kita lihat dilabel seperti itu di sini? Olmsted memetik kajian FDA 2016 yang mendapati bahawa produk yang ditandakan di Amerika Syarikat sebagai “100 Parmesan yang tepat” sering dipotong dengan keju murah atau pulpa kayu. Dia mencadangkan mencari setem “Made in Italy” jika anda mencari tawaran sebenar.

Madu

Tidak ada standard sekarang menentukan apa yang sebenarnya tidak memenuhi syarat sebagai “madu.” Aneh, kan? Oleh itu tempat-tempat boleh menjual madu yang dicairkan dengan pemanis murah, seperti sirap jagung fruktosa tinggi, atau antibiotik yang tidak sah dan tidak mendapat penalti kerana menipu kita.

Kopi

Ok, ini satu hits sangat dekat dengan rumah. Olmsted menulis bahawa kopi tanah sering dipotong dengan bahan-bahan yang lebih murah.

“Penyelidik kontemporari telah menemui ranting, jagung panggang, barli panggang tanah, dan juga minyak tanah panggang,” tulisnya. “Pengelakan lebih meluas dalam kopi tepung serbuk, di mana bahan-bahan yang terdapat termasuk chicory, bijirin, karamel, kulit, kanji, malt, dan buah ara.”

Ia lebih selamat untuk hanya menyedutnya dan membeli penggiling kopi supaya anda boleh mendapatkan kacang sebaliknya.

gambar
GIPHY

Teh

Ya, teh juga tidak selamat. Olmsted menunjuk kepada Perkhidmatan Penyelidikan Kongres, yang memfailkan laporan kepada Kongres pada tahun 2014 yang mendapati bahawa pengeluar menambah habuk gergaji dan daun dari tumbuhan lain untuk membuat beberapa teh lebih lama bertahan.

Rempah kering

Tumerik? Ia didapati mengandungi jagung. Nutmeg? Ia kadang-kadang dipotong dengan lada, yang lebih murah. Oregano? Benar-benar boleh mengandungi rumput lebat. Yum.

Jus buah-buahan

Ini adalah satu kategori di mana anda perlu membaca label-setiap masa. Pengilang tidak perlu menyenaraikan peratusan setiap bahan pada bungkusan, dan jus epal lebih murah daripada jus seperti buah delima atau blueberry. Jadi tempat-tempat kadang-kadang akan mencairkan jus mereka dengan banyak epal. Dan jika anda berfikir, “Baiklah, saya suka jus epal pula, saya akan beli itu,” jelasnya.

“Walaupun jus epal yang anda beli berlaku untuk menjadi jus epal sebenar, anda masih tidak mahu meminumnya,” katanya. “Kebanyakan jus epal yang dijual di Amerika Syarikat adalah dari pekat buatan China, yang seperti yang saya sebutkan telah berulang kali didapati mengandungi racun perosak dan bahan kimia lain yang dilarang.”

Ikan merah

Olmstead mengatakan ia paling selamat untuk mengelakkan membeli Red Snapper sama sekali. Dia mengatakan ikan mahal itu selalu dipalsukan di A.S., dengan tempat yang cuba menghilangkan ikan murah di tempatnya. Dan ini boleh menjadi sangat berbahaya bagi wanita hamil dan anak-anak.

“Ia mempunyai banyak peniru yang berbeza, termasuk tilefish kaya raksa, yang ada pada senarai FDA yang tidak makan untuk kumpulan sensitif seperti kanak-kanak dan wanita hamil,” katanya..

Kobe daging lembu

Jika anda pernah merawat diri dengan slider atau stik yang mahal ini, anda mungkin ditipu. Import daging lembu Jepun telah dilarang untuk jangka masa yang lama-dan walaupun ia telah diangkat, hanya lapan restoran di Amerika Syarikat membawanya sekarang, Olmsted memberitahuBandar dan negara. Oleh itu, kemungkinan besar anda makan makanan palsu.

Minyak truffle

Berita buruk untuk penggemar goreng truffle. Anda sebenarnya telah makan bahan kimia yang direkabentuk untuk dirasakan seperti truffles. Minyak truffle sebenar terlalu mahal untuk masuk akal untuk kebanyakan restoran.

“Hampir tiada minyak truffle adalah benar,” katanya. “Kebanyakan chef menyedari sepenuhnya bahawa apa yang mereka jual bukan kulat berharga yang dituai oleh babi di Alba tetapi koktail kimia murah dari makmal. Kebenaran tentang minyak truffle, sementara disimpan dari pengguna, terkenal dalam perniagaan restoran. “

gambar
GIPHY

Champagne

Kebanyakan rakyat Amerika telah mendengar bahawa tidak sah untuk memanggil wain berkilauan yang bukan dari rantau Champagne Perancis Champagne. Tidak cukup, kata Olmsted.

“Dengan beberapa anggaran, lebih daripada separuh daripada wain berlabel ‘Champagne’ yang dijual di negara ini bukanlah urusan sebenar, dan terdapat banyak pengeluar, dari Long Island ke Finger Lakes ke California, dengan yang terbesar ialah Cook’s, André, Great Barat, dan Korbel, “tulisnya.

Dan, bertentangan dengan apa yang mungkin anda fikirkan, kedai-kedai yang menjual jenama tersebut tidak menyebut di mana pembuatnya dibuat.

gambar
GIPHY

Kerapu

Kerapu sebenar yang ditangkap di pantai barat Florida adalah sangat lazat. Tetapi Olmstead menulis tentang St Petersburg Times ‘ pendedahan besar yang mendapati bahawa kedai-kedai sering cuba untuk mengetepikan ikan lain yang lebih murah sebagai ikan lele Asia seperti tilapia, hake dan “satu ikan menyeramkan yang menurut ujian DNA milik spesies yang tidak diketahui dan tidak dapat dikenal pasti.” Yikes!

Lobster

Jika anda mendapat lobster dari beberapa rantai seperti Red Lobster dan Long John Silver, Olmsted menulis bahawa ada peluang anda sebenarnya makan “langostino,” yang merujuk kepada beberapa spesies udang dan kepiting-tetapi tidak udang.