4,500 Pounds of Chicken Nugget Perdue Recalled Kerana Potongan Plastik Ditemui Di dalam

Itulah bunyi satu juta kanak-kanak yang menangis dalam keadaan putus asa.

Perdue Foods LLC telah menarik balik 4,530 paun nuggets ayam yang syarikat itu mengeluarkan untuk Applegate Farms. Masalahnya: nuggets mungkin tercemar dengan kepingan kecil plastik, menurut Jabatan Keselamatan Makanan Dan Pemeriksaan Makanan (FSIS) Jabatan Pertanian A.S…

Syarikat itu menerima aduan pelanggan plastik kecil, pepejal, jelas di dalam nugget-dan segera mengeluarkan balik. Produk yang terjejas adalah 8-oz. pakej kotak Applegate Naturals Chicken Nuggets (yang memegang kira-kira 18 keping), yang dihasilkan pada 28 September 2015 dan mempunyai Tarikh Sebelum Terbaik 09/27/2016.

Produk itu juga harus mempunyai bilangan penubuhan “P-2617” di dalam tanda pemeriksaan USDA. Item boleh didapati di Florida, Georgia, Indiana, Massachusetts, Pennsylvania, New York, dan Texas.

Tidak ada laporan yang disahkan mengenai kecederaan atau penyakit, tetapi USDA menggesa sesiapa yang mempunyai produk ini untuk membuangnya atau mengembalikannya ke titik pembelian.

Anehnya, ini bukan kali pertama syarikat mempunyai masalah ini. Tinjauan serupa dikeluarkan pada bulan Ogos 2014 kerana ancaman kepingan plastik, tetapi dianggap sebagai risiko kesihatan yang rendah pada masa itu.

Untuk maklumat lanjut, lawati kajian rasmi USDA mengenai masalah ini.

Loading...