7 Cara Aneh Untuk Potong Bawang

bawang merah hack

YouTube.com/You Suck At Cooking

Memotong sayur-sayuran boleh menjadi tugas yang sangat menakutkan yang membawa kepada banyak soalan yang tidak dijawab. Papan pemotong yang saya gunakan? Bagaimanakah saya memilih pisau yang betul? Di manakah saya mula memotong? Sesetengah sayuran, seperti bawang, menjadikannya lebih sukar untuk anda dengan kulit yang mendapat di mana-mana dan lapisan pada lapisan pada lapisan. Jangan bimbang, kawan-kawan; para jenius di Anda Suck At Cooking di YouTube ada di sini dengan tujuh cara revolusioner yang luar biasa untuk memotong bawang.

Mula-mula, kita melihat cara klasik memotong bawang: menghirisnya dengan separuh, mengelupas kulit, dan kemudian menyisipkannya menjadi kepingan kecil. Tetapi itu terlalu banyak langkah, bukan? Di sinilah hacks baru masuk.

Pernahkah anda berfikir tentang hanya melemparkan bawang anda di dinding? Lelaki ini mempunyai, dan ia bekerja dengan baik untuknya. Bagaimana dengan karate mencincang bawang anda atau menggunakan pisau serbuk bateri? Kedua-duanya adalah penyelesaian yang baik untuk menjadikan seluruh bawang menjadi kepingan bayi kecil. Kaedah terbaik? Meletakkan fon kepala di sekitar bawang dan muzik letupan sehingga ia meletup ke dalam ketulan kecil.

Jelas sekali, kaedah ini tidak masuk akal dan tidak boleh dicuba di rumah. Ia adalah bernilai menonton, walaupun, betul?

Ikuti Delish di Instagram.

Loading...