7 Perkara Yang Harus Anda Ketahui Mengenai ‘Show Great Baking British’ Baru Di Netflix

1

Pertunjukan ini tidak lagi di BBC di U.K.

Paul Hollywood, Mel Giedroyc, Mary Berry, Sue Perkins

Getty ImagesDave M. Benett

Kembali pada tahun 2016, syarikat yang dihasilkan The Great British Bake Off melanda perjanjian baru yang menguntungkan dengan Channel 4, bermakna episod baru rancangan itu akan disiarkan di rangkaian itu dan bukannya BBC. Peminat marah mengenai keputusan itu, memanggilnya wang tunai dan bimbang tentang bagaimana iklan akan memberi kesan kepada persembahan itu, kerana BBC tidak menjalankan iklan. Tetapi apabila anda sedang streaming, iklan tidak muncul, dan pertunjukan mengekalkan rasa yang sama seperti biasa.

2

Bye, Mary Berry. Hai, Prue Leith.

Prue Leith

Getty Images

Selepas persembahan berpindah dari BBC, Mary Berry memutuskan untuk kekal dengan rangkaian dan bukan mengikuti Bakar ke Channel 4. Tetapi Paul Hollywood memilih untuk kekal di acara itu. Jadi dia kini dipasangkan dengan Prue Leith, seorang penulis restoran dan buku masakan yang sebelum ini menjadi hakim Menu Inggeris yang hebat dan Peraturan Dapur saya. Dia juga tahu bagaimana untuk melukis sepasang cermin berwarna cerah.

Prue melakukan pekerjaan yang mengagumkan, tetapi tidak ada yang lain adalah Mary Berry, dan ketiadaannya dirasakan sepanjang pertunjukan. Prue mendedahkan dia cuba memberi penghormatan kepada Mary, yang merupakan kawan lama, dengan mengenakan apron yang membaca “What Would Mary Do,” tetapi idea itu mendapat paksi semasa BakarAkhirnya.

3

Tuan rumah juga berbeza.

Swap Badan Great Britain. #GBBO

Satu jawatan yang dikongsi oleh The Great British Bake Off (@britishbakeoff) pada

Mel Giedroyc dan Sue Perkins memihak kepada Mary dan memutuskan untuk tidak berpegang dengan rancangan itu pada rangkaian baru. Musim baru pameran ini menampilkan dua tuan rumah baru, Sandi Toksvig dan Noel Fielding. Anda mungkin mengenali Sandi dari masa beliau menjadi tuan rumah siri trivia British QI, apabila dia mengambil alih daripada Stephen Fry. Dan anda mungkin tahu Noel dari The Boighty Mighty.

Sandi dan Noel membawa getaran yang jelas, dan bukan hanya kerana perbezaan ketinggian mereka yang tidak masuk akal. Dan sekiranya anda ingin tahu, kedua-dua tuan rumah baru mendapat gaji yang sama.

4

Ia tidak lagi ditayangkan di PBS.

Sandi Toksvig, Paul Hollywood, Prue Leith, and Noel Fielding

Love Productions

Sebelum ini, jika anda mahu menonton The Great British Baking Show di Amerika Syarikat, anda boleh terlebih dahulu menyemak musim di PBS. Rangkaian itu menyiarkan siri BBC, dan kemudian episod itu kemudian berakhir di Netflix. Tetapi mengikut Wartawan Hollywood, Netflix kini akan menjadi tempat pertama untuk menyiarkan episod pertunjukan di Amerika Syarikat.

5

JANGAN hantar pemain Google sehingga anda selesai dengan musim.

Letakkan pertempuran bakar bermula! #GBBO

Satu jawatan yang dikongsi oleh The Great British Bake Off (@britishbakeoff) pada

Musim yang mencecah Netflix sebenarnya disiarkan tahun lepas di Channel 4, yang bermaksud terdapat banyak spoiler di luar talian. Malah Prue, yang berada di zon waktu yang lain ketika acara final disiarkan, secara tersilap mencatatkan nama pemenang sebelum peminat juga dapat menonton episod itu secara langsung.

Dan musim baru, yang tidak akan disiarkan di Netflix dengan segera, ditayangkan di Channel 4 musim ini. Jadi jika anda Google, anda akan mendapat rosak bukan hanya satu musim, tetapi berpotensi dua. Pertimbangkan diri anda memberi amaran.

6

Anda tidak perlu menunggu lama untuk lebih.

Bahagian atas CV. #GBBO

Satu jawatan yang dikongsi oleh The Great British Bake Off (@britishbakeoff) pada

Setelah selesai pesta 10 musim baru, yang tiba di Netflix pada 31 Ogos, jangan risau – akan datang lagi. Netflix berkata mereka akan menambah musim depan lewat tahun ini, dan satu lagi pada musim gugur 2019. Dan akan ada tawaran percutian yang dijadualkan untuk 2018, 2019, dan 2020.

7

Dan anda masih boleh menonton lebih banyak Mary Berry.

Mary Berry Opens RHS Wisley Flower Show

Getty ImagesPeter Macdiarmid

Netflix mengumumkan bahawa mereka akan menerbitkan koleksi baru, The Great British Baking Show: The Beginnings, memukul Netflix lewat tahun ini. Koleksi itu disiarkan pada tahun 2012, jadi Mary Berry pasti terlibat. Hari-hari ini, Mary menganjurkan beberapa rancangan di BBC, dari Memasak Cepat Mary Berry kepada Cook Rumah Terbaik Britain kepada Parti Surprise Mary, Mel dan Sue, di mana dia bersatu semula dengan bekas Bakar tuan rumah. Tetapi sayangnya, tiada satu pun yang tersedia untuk streaming di Netflix di Amerika Syarikat.