7 Perkara yang Harus Anda Ketahui Tentang “Wonder Herb” Turmeric

Kunyit telah mengintai di kabinet rempah kami selama berabad-abad, tetapi hanya dalam beberapa tahun yang lalu ia menjadi buzzy sebagai minyak kelapa atau kale. Celebs seperti Gwyneth Paltrow dan Emily Ratajkowski telah mempromosikan minuman yang memaparkan ramuan itu, yang menyebabkan ramai orang bertanya-tanya: Apa yang saya lakukan sebenarnya dengan barangan itu ?! Dan apa yang akan dilakukan untuk saya?!

Lebih daripada 400,000 orang mencari Google untuk “kunyit” setiap bulan, dengan jumlah orang yang banyak mengikuti perkataan itu dengan “manfaat”. Lagipun, rempah itu terletak di bawah kategori payung “orang yang saya tahu kata itu baik untuk anda,” dan jika hidup lebih sihat atau menyembuhkan apa sahaja yang menyakitkan anda-semudah menyiram kunyit pada ayam bakar atau mencampurkannya ke dalam latte, kenapa tidak cuba, betul?

Kami melakukan beberapa pengurutan, dan inilah yang kami pelajari mengenai herba ini.

Ia Boleh Menyediakan Bantuan Nyeri Semua Semulajadi.

Turmuric dimuatkan dengan curcumin, sebatian yang dikenali sebagai anti-radang, dan dalam kajian tahun 2009, para penyelidik mendapati kurkumin sebagai berkesan sebagai ibuprofen dalam melegakan kesakitan. Dr. Minerva Santos, pengarah perubatan integratif di Northern Westchester Hospital, menyarankan untuk mengambilnya dalam bentuk pil, mendapat 1,000 mg sehari, sebagai cara untuk meredakan sendi achy. (Santos juga memberitahu Otot dan kecergasan bahawa anda tidak boleh mencampurkannya dengan penipisan darah, atau mengambilnya dalam masa dua minggu menjalani pembedahan, kerana ia boleh menjejaskan pembekuan darah.)

Ia Boleh Mencegah Jenis-jenis Kanser tertentu…

Dalam tikus, sekurang-kurangnya. Kunyit seolah-olah menghalang pertumbuhan kolon, perut dan kanser kulit-sekurang-kurangnya dalam ujian makmal pada tikus-dan ia memelihara sel-sel tumor daripada mereplikasi apabila ditambah secara langsung ke sel-sel, berdasarkan beberapa kajian, tetapi lebih banyak kajian pada manusia diperlukan untuk menentukan betapa bergunanya itu, kata Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Ia Lebih Berkesan Apabila Diambil Dengan Ini.

Tubuh anda boleh menyerap kunyit 2,000 kali lebih baik apabila ia bercampur dengan lada hitam, Redbook laporan. Sekiranya anda membuat kembang kol yang dipanggang, kari atau hanya menggunakannya untuk musim ayam dan nasi, anda juga boleh menggunakan kedua-dua bahan tersebut. (Siapa tahu, mungkin juga taburan dalam latte emas akan berbaloi.)

Lihat siaran ini di Instagram

(Bahasa Inggeris di bawah) Hoy para comer una de tacos !!! Llevan coliflor a la cúrcuma (sebelum anda akan mendapat antigua (jika anda tidak mempunyai masalah yang sama) jika anda ingin mendapatkan pautan langsung), anda akan mendapat bantuan dan bantuan daripada ahli-ahli lain yang anda perlukan apuntado cantidades �� …. así que pendiente!) Que paséis una feliz noche !!!! ท Ceragram: @clocolors http://deliciaskitchen.com/coliflor-a-la-curcuma/ Makan siang hari ini adalah tentang kembang kol kunyit taco dengan alpukat, kacang merah dan sos tahini dan cilantro !!! Semoga malam yang indah !!! ー Seramik oleh: @clocolors #beautifulcuisines #onmytable #foodinspiration #happyandhealthy #healthychoices #feedfeed @thefeedfeed #thefeedfeedvegan @ thefeedfeed.vegan #foodblogfeed @foodblogfeed #huffposttaste # foods4Thought #gloobyfood #forkfeed #igersbcn #gastronogram # cookmagazine #eeeeats # food52 @ food52 #foodblog #bestofvegans #foodphotography #deliciaskitchenblog #vegansofspain #loveforfood #vsco #yummy #turmeric #curcuma #tacos

Satu jawatan yang dikongsi oleh Isa | Bcn (@deliciaskitchen) pada

Stick To Eating This Day Setiap Hari.

Jika anda menggunakan kunyit segar, berhasrat untuk 1.5 hingga 3 gram sehari. Sekiranya anda mempunyai pelbagai tepung, julat kira-kira sama: 1 hingga 3 gram, mencadangkan Pusat Perubatan Universiti Maryland.

Ia mempunyai pautan yang menarik untuk Alzheimer.

Penyakit Alzheimer tidak lazim di India kerana ia berada di Amerika Syarikat, dan negara ini menggunakan lebih kunyit berbanding di mana saja, menurut Miami Herald. Sebelum seseorang mengulas dengan tergesa-gesa, “korelasi tidak sama dengan penyebabnya!” (benar, sahabat, benar), hubungan itu telah mencetuskan kajian untuk menentukan sama ada kurkumin yang terdapat di rempah boleh membantu mencegah Alzheimer. Satu kajian yang diterbitkan bulan lalu mendapati bahawa ia menyimpan plak daripada terbentuk di dalam otak tikus yang menimpa penyakit ini, jadi ketika lebih banyak pengujian diperlukan, hubungannya menjanjikan.

Tidak Semua Itu “Kekuatan Penyembuhan” Adalah Nyata.

Jika anda telah mendengar kunyit boleh menghilangkan batu karang, jangan membelinya: Tiada bukti saintifik menyokong tuntutan ini, menurut Memorial Sloan Kettering Cancer Center.

Pasti Elakkan Ia Jika Anda Mencuba Mengubati Ini.

Kunyit tidak akan menyembuhkan ulser perut, dan kerana ia boleh meningkatkan asid perut, ia sebenarnya boleh membuat mereka lebih buruk. Walau bagaimanapun, ia boleh mengurangkan masalah pencernaan yang lain, mencegah kolitis ulseratif daripada membakar, dan memperbaiki penghadaman, berdasarkan maklumat dari Pusat Perubatan Universiti Maryland.


gambar
Con Poulos

PRE-ORDER NOW Buku masakan Delish, barnesandnoble.com

Loading...