ABC Menarik ‘Pertunjukan Baking Amerika yang Hebat’ Dianggarkan Tuduhan Seksual Hakim Tuduhan

ABC telah menarik The Great American Baking Show dari udara, berikutan tuntutan bahawa salah seorang hakimnya, Johnny Iuzzini, telah melecehkan secara seksual dan menunjukkan tingkah laku kasar terhadap pekerja semasa kerjayanya 2002-2011 sebagai chef pastri di Jean-Georges di New York.

Mic menerbitkan sebuah artikel minggu ini yang memperincikan empat tuduhan baru terhadap Iuzzini, berikutan laporan awal November di mana empat bekas pekerja mendakwa bahawa dia telah melecehkan seksual atau menyalahgunakan mereka. Berikutan tuntutan terkini, ABC membuat keputusan untuk menghentikan musim penyiaran dua The Great American Baking Show, yang ditayangkan satu minggu lalu, pada 7 Disember.

“Berdasarkan dakwaan yang baru-baru ini kami perhatikan, ABC telah menamatkan hubungannya dengan Johnny Iuzzini dan tidak akan menyiarkan baki rancangan ‘The Great American Baking Show’,” kata jurucakap ABC dalam satu kenyataan Pelbagai. “ABC mengambil perkara-perkara seperti yang digambarkan dalam tuduhan-tuduhan yang sangat serius dan telah sampai kepada kesimpulan bahawa mereka melanggar standard tingkah laku kami. Pemenang musim ini akan diumumkan pada masa akan datang. Episod ‘Fight Light Christmas Great’ dan ‘CMA Negara Krismas ‘akan mengambil tempatnya minggu ini dan seterusnya. “

Iuzzini memberikan kenyataan kepada Mic yang mengatakan tuduhan-tuduhan baru itu “semata-mata tidak benar,” menyatakan “ada perbezaan antara menerima tanggungjawab untuk ketidakhadiran saya dan membenarkan dakwaan dan tuduhan palsu dilaporkan.”

Dia juga menafikan banyak tuntutan awal yang dibuat terhadapnya, dan dalam kenyataan terdahulu, mengatakan mereka tidak tepat atau tidak dapat mengingatnya. “Tiada yang dimaksudkan untuk menyakiti orang, tetapi saya mesti mengambil tanggungjawab jika ada ahli pasukan saya merasa tidak selesa dengan kata-kata atau tindakan saya, tanpa mengira niat atau ingatan saya,” kenyataannya dibaca secara sebahagian.

Dalam laporan awal Mic, empat wanita yang melaporkan kepada Iuzzini antara 2009 dan 2011 di restoran New York Jean-Georges menyifatkan persekitaran “berleluasa dengan kejadian gangguan seksual.” Seorang wanita mengatakan bahawa Iuzzini melekatkan lidahnya ke telinga telinga “tiga atau empat kali” pada waktu yang berasingan, sementara yang lain melaporkan bahawa dia akan menggunakan peralatan dapur untuk menyentuh pekerja wanita di atas pantat, dan “berdiri di belakangmu dengan sangat erat dan bernafas di lehermu . “

Jurucakap Jean-Georges memberitahu Mic, jenama itu tidak dapat memberi komen mengenai perkara yang melibatkan pekerja semasa atau bekas. “Kami mengambil serius isu kebajikan pekerja dan telah bekerja keras untuk memastikan pekerja mempunyai persekitaran yang selamat untuk bekerja,” kata wakil itu dalam e-mel.

Ikut Delish pada Instagram.

Muat turun Delish aplikasi.