Amazon Mahu Bayar Anda $ 300,000 Untuk Menjadi Orang Pengiriman

Amazon telah melakukan beberapa perkara utama sejak kebelakangan ini, seperti memperluaskan manfaat Keahlian Perdana ke lokasi Whole Foods mereka dan melancarkan perkhidmatan baru yang membolehkan orang-orang penghantaran mengakses bahagian dalam kereta anda untuk menurunkan pakej. Dan sekarang, gergasi runcit dalam talian memperluaskan rangkaian kurir penghantar pakej dengan membenarkan para kurir untuk menjalankan rangkaian penghantaran mereka sendiri.

Menurut Insider Perniagaan, Amazon akan menawarkan insentif kepada sesiapa yang mahu menjalankan perniagaan kurir yang menyampaikan pakej untuk program baru mereka, Rakan Pelayanan Penghantaran. Insentif-insentif tersebut termasuk diskaun pada kenderaan berjenama Amazon yang disesuaikan untuk penghantaran, pakaian seragam berjenama, program bahan api, dan perlindungan insurans komprehensif.

Rakan kongsi penghantaran yang diterima masuk ke program ini dapat memperoleh keuntungan sekitar $ 300,000 dalam keuntungan tahunan yang mengoperasikan armada hingga 40 kendaraan pengiriman.

Untuk memulakan, anda memerlukan pelaburan minimum sebanyak $ 10,000, dan syarikat itu mengatakan bahawa sesiapa yang berminat untuk memohon program itu tidak perlu mempunyai pengalaman dalam penghantaran dan logistik.

Amazon juga berkata ia merancang untuk akhirnya menyewa ratusan pemilik perniagaan, yang akan menggunakan puluhan ribu pemandu di seluruh Amerika Syarikat.

Amazon sudah bekerja dengan beratus-ratus syarikat kurier pihak ketiga yang mengupah dan menguruskan armada pemandu mereka sendiri, tetapi mereka tidak mendedahkan kepada Perniagaan Insider sama ada hubungannya dengan penyedia perkhidmatan penghantaran semasa akan berubah. Walau bagaimanapun, Amazon SVP memberitahu CNBC bahawa program baru ini tidak boleh merosakkan hubungan syarikat dengan pembekal teras.

Untuk memohon, pergi ke laman web Amazon Logistics.

PRE-ORDER NOW Delish Cookbook, $ 30, barnesandnoble.com