Anda Boleh Makan Straws Kompostable, Eco Friendly ini

Jerami plastik semakin menjadi perkara masa lampau. Syarikat-syarikat besar terus mengumumkan pelan untuk menghapuskan jerami plastik pada tahun-tahun mendatang memihak kepada lebih banyak pilihan mesra alam. Sebagai contoh, Starbucks akan bertukar menjadi straw dan komposit “sippy-cup”.

Ia adalah masa yang baik untuk menjadi bijak-bijak. Chelsea Briganti dan Leigh Ann Tucker, pengasas bersama LOLIWARE, “syarikat bioplastik yang boleh dimakan pertama di dunia” mengubah cara kami berfikir menggunakan jerebu mesra alam. LOLISTRAW adalah jerebu yang “hypercompostable” dan marin. Oh yeah, dan kamu boleh makan.

Lihat siaran ini di Instagram

Mengumumkan kempen EAT ANDA STRAW anda untuk memastikan lautan kita bebas plastik ✨��✨ Sila kongsi dengan peeps anda! ����♀️���� #eatyourstraw

Satu jawatan yang dikongsi oleh LOLIWARE (@loliware) pada

LOLISTRAW bertujuan menggantikan 500 juta plastik jerami yang digunakan setiap hari di A.S., mengikut halaman Indiegogo produk. LOLIWARE telah dibawa ke laman pembiayaan orang ramai, yang menawarkan pakej yang berbeza untuk mereka yang menyumbang kepada jenama.

LOLISTRAW, menurut laman web itu, adalah 100% bebas plastik, dan diperbuat daripada teknologi bahan-bahan berasaskan rumpai laut yang ditunggu-tunggu oleh LOLIWARE. Menurut jenama, “Rumpai laut adalah sumber yang boleh diperbaharui yang tidak memerlukan sumberdaya tanah dan sebenarnya menyerap CO2, oleh itu produk berasaskan rumpai laut mempunyai kelebihan alam sekitar.”

Jerami yang boleh dimakan tidak boleh ditangkap oleh aliran sisa kitar semula, dan menurut LOLIWARE, jerami sebenarnya menghasilkan nilai baru selepas digunakan dalam tiga cara: mengubah bahan bakar tumbuhan melalui pengkomposan, bahan bakar mesin melalui pencernaan anaerobik, atau sudah tentu, bahan api untuk manusia melalui makan.

Lihat siaran ini di Instagram

Kawan dan kawan kita #sheeo Jilarie dari @tierradeacacias memakan lautannya yang berkilau ✨�� LOLISTRAW setelah minum kelapa �� air �� #designedtodisappear #zerowastestraws. . . #eatyourstraw #lolistraw #ediblestraw #loliware #plasticfree #ediblecup #eatyourcup #ediblebioplastic #compostable #marinesafe #sustainability #greenproducts #biodegredible #compost #fooddesign #foodtech #design #productdesign #innovation

Satu jawatan yang dikongsi oleh LOLIWARE (@loliware) pada

Di samping itu, jerami merasakan seperti jerami plastik, tetapi tahan sehingga 24 jam dalam minuman dengan pendirian rak sehingga 2 tahun, setiap laman web. Halaman Indiegogo menjemput penyokong untuk membuat pesanan LOLISTRAWS. Mereka yang membuat pesanan $ 25 lebih atau lebih akan dapat mengundi pada rasa pertama #thestrawofthefuture (itu hashtag epik)!

Pilihan rasa yang disenaraikan adalah sitrus, debu vanila, kuarza meningkat, heliotrope, laut berkilauan, karbon, dan udara. Apakah yang dirasai oleh karbon, mungkin anda bertanya? Perasa itu akan “diaktifkan dengan arang kelapa untuk detoks,” setiap laman web, jadi jujur, saya tidak sepenuhnya yakin.

LOLIWARE menyatakan bahawa semua produknya, termasuk straw yang boleh dimakan, adalah “hypercompostable”, yang bermaksud mereka akan memecah pada kadar yang sama seperti sisa makanan. Jenama berharap untuk menggantikan jerami plastik di tempat sisa tinggi, termasuk stadium, restoran kasual, dan kedai kopi.

LOLIWARE menyiarkan foto ke Instagram pada akhir bulan Jun, dan rumput laut di belakang jerami membuat penampilan.

Lihat siaran ini di Instagram

Hey Hey! �� Berikut adalah puncak menyelinap dari apa yang telah kami sampai pada akhir-akhir ini … Dalam LOLI LAB �� ���������������������������������� mendapatkan LOLISTRAWS bersedia untuk dilancarkan �� Kami #sheeo @chelsea_fawn digambarkan di sini dengan input ajaib utama kami: rumpai laut yang dituai, rumpai laut yang diperolehi secara berterusan ���� Tidak terlambat untuk menjadi salah satu yang pertama kepada #eatyourstraw. Lihat pautan dalam bio untuk anak ayam dan terus berhubung dengan kemas kini yang lebih menarik. ⚡️. #loliware #lolistraw #plasticfree #beatplasticpollution #cleanseas #stopsucking #ecofriendly #ecofriendlyproduct #plantbased #vegan #nongmo #zerowaste #seaweed #science #innovation #straw #straws #womenleaders #future

Satu jawatan yang dikongsi oleh LOLIWARE (@loliware) pada

Kemas kini yang disertakan pada halaman Indiegogo telah disiarkan pada 9 Ogos. “Kami meletakkan sentuhan pembangunan akhir pada LOLISTRAW,” kata jawatan tersebut. “Kami merancang untuk melancarkan LOLISTRAW pada bulan Oktober, dan amat berterima kasih atas sokongan dan kesabaran anda yang berterusan. Kami tahu kami beberapa minggu di belakang tarikh kapal yang dimaksudkan kami, tetapi percaya anda akan setuju bahawa ia sepatutnya menunggu sebaik sahaja anda mengembalikan jerami anda masa depan! “

Kami telah sampai ke LOLIWARE untuk mengetahui lebih lanjut tentang apabila jerami akan dilancarkan, dan akan dikemas kini apabila kami mendengarnya. Sementara itu, anda boleh menyemak halaman Indiegogo dan pra-memerintahkan jerami untuk diri sendiri.