Apa Amelia Earhart Berjaga-jaga Pada Penerbangan Akhirnya yang terkenal

Foto yang baru ditemui mempunyai semua orang yang bercakap mengenai kehilangan misteri Amelia Earhart lebih 80 tahun yang lalu sekali lagi, dengan ramai yang percaya foto itu membuktikan dia selamat akibat kemalangan pesawat fatal yang berlaku pada tahun 1937.

Walaupun kita tidak pernah tahu apa yang sebenarnya membawa kepada kematian penembak terkenal itu, kita mempunyai beberapa wawancara dan gambar yang memberitahu kita apa yang dia suka makan di langit. Kita mesti katakan, ia adalah campuran yang ganjil.

Dalam wawancara radio, dia memberi masa antara 1935 dan 1937, Earhart bercakap bahawa wanita berminat untuk mengetahui tentang ‘pembersihan aeronautik’, dan selalu bertanya apa yang dia makan dalam penerbangan. Tiga peraturannya untuk makanan dalam penerbangan adalah mudah: tinggal penuh, tetapi tidak letih; ia mesti mudah dimakan (tiada penyepit dibenarkan); dan menjaga ia secara fizikal cahaya.

Perlu diingat, apabila Earhart terbang, penerbangannya boleh mengambil masa sehingga 15 jam, dan berat badan adalah faktor penting. Dia sangat menyedari apa yang dia makan untuk penerbangan, walaupun memberitahu suaminya “Pakaian tambahan dan makanan tambahan akan menjadi berat tambahan dan kebimbangan tambahan. Juruterbang yang pesawat darat jatuh ke Atlantik tidak disenangi oleh sandwic kaviar.”

Jus tomato adalah ruji dari Earhart, dan dia akan meminumnya sejuk dan panas. “Dalam cuaca yang lebih sejuk, ia boleh dipanaskan dan terus panas dalam termos,” katanya dalam wawancara radio yang sama. Dia juga makan dataran coklat, telur rebus, dan kismis, laporan NPR.

Semasa dia terbang di seluruh dunia, diet Earhart menjadi corak makanan ringan di udara dan diikuti dengan makan malam mewah di mana sahaja dia mendarat, dan kadarnya meningkat pada kesihatannya. Sebelum penerbangan terakhirnya, dia kelihatan dipakai dan kurus, menurut ahli biografi Mary S. Lovell. Pada hari itu, dia dan Fred Noonan berlepas dengan hanya beberapa tin jus tomato.

Satu dokumentari baru mengenai perdana Amelia Earhart Ahad, 9 Julai pada saluran Sejarah, dan menyelidiki teori bahawa dia ditangkap oleh orang Jepun dan dipenjarakan di Saipan.

h / t NPR.

Ikut Delish pada Instagram.

Muat turun Delish aplikasi hari ini.