Chicago meledakkan kebenciannya untuk saos dalam tanda lebuh raya

Sekiranya anda pernah mengungguli anjing panas dengan sos tomato di hadapan sekumpulan orang Chicago, anda mungkin mahu merangkak dalam lubang selepas. Orang-orang di Windy City menambah sawi, sayuran, bawang, dan jeruk kepada anjing mereka – bukan saus tomat. Kegelisahan itu begitu nyata sehingga kenyataan yang membenci bumbu itu hanya membuatnya ke sebuah lembaga lalu lintas elektronik Jabatan Penerbangan Illinois.

“NO TEXTING. NO SPEEDING. TIDAK KETCHUP, “membaca tanda yang terdapat di Interstate 90/94 di Chicago. Local Kevin Pang menyaksikan tanda lebuh raya elektronik dan merapatkan gambar dari kerusi penumpang dan mengambil ke Twitter untuk mengongsinya Sabtu pagi. “Saya bersumpah kepada Tuhan ini bukan Photoshopped #chicago,” kata Kevin yang ditembak, yang sejak itu telah menerima lebih seribu suka dan banyak balasan seperti “Jauhkan dari hotdog anda atau anda akan dihantar pulang dari Chicago dengan serta-merta.”

Buatan sendiri Chicago Style Hot Dog with Mustard

Getty Imagesbhofack2

Untuk bersikap adil, sos tomato tidak merosakkan keseimbangan semua topping lain yang dibungkus ke anjing gaya Chicago: mustard kuning, acar hijau manis, bawang, baji tomat, tumbuk jeruk, lada sukan, dan garam saderi. Senang, untuk satu, sering boleh menjadi manis, jadi anda tidak perlu bumbu manis lain, seperti saus tomat. Kepada mereka yang bukan dari bandar Windy ini semua mungkin kelihatan tidak masuk akal, tetapi ia jatuh pada garis perdebatan sama seperti sama ada atau tidak New Yorkers akan memakan irisan satu dolar mereka yang dilipat separuh atau tidak dilipat. Untuk setiap negeri mereka sendiri, orang.

PRE-ORDER NOW Delish Cookbook, indiebound.org