Kajian Baru Kata Chipotle Lebih Buruk Untuk Anda Daripada McDonald’s

Jika anda biasa di Chipotle, anda mungkin mahu duduk untuk ini. Sedia? Okay, nampaknya rantaian Tex-Mex sama buruknya dan kadang-kadang lebih buruk daripada! -McDonald’s ketika datang kepada pemakanan.

Menurut satu kajian baru dari University of South Carolina, makanan rantai cepat-santai seperti Chipotle dan Panera Roti dapat merangsang 35 persen lebih banyak kalori daripada makan di tempat makanan cepat saji seperti McDonald’s dan Taco Bell. (Ya, itu menyebabkan kesakitan yang menyeluruh untuk kita baca juga). Hasil kajian menunjukkan bahawa, secara purata, hidangan cepat-santai mengandungi kira-kira 760 kalori manakala makanan cepat saji adalah kira-kira 561 kalori.

Lebih-lebih lagi, tuntutan kajian, adalah tambahan-berfikir guacamole, keju yang dicincang, krim masam-kesulitan total. Sebaik sahaja anda mula menumpuk pada barang-barang tambahan, pinggang anda akan tumbuh dengannya. “Tambahan ini boleh didapati di kedua-dua jenis restoran,” kata Danielle Schoffman, penulis utama kajian, diberitahu Jurnal Lelaki. “Tetapi pilihan menyesuaikan hidangan anda di tempat-tempat kasual memberi anda lebih banyak peluang untuk memilih atau mengelakkan kalori tambahan.” Jadi pada dasarnya dia mengatakan Chipotle boleh menyentuh dirinya sebagai lebih sihat kerana anda mempunyai pilihan untuk membuat pilihan yang lebih bijak daripada di, katakan, Burger King. Tetapi anda mungkin tidak kerana serius apa yang burrito tanpa guac?

Brb, menangis ke dalam mangkuk burrito carnitas saya.

gambar

Ikut Delish pada Instagram.