KFC Akhirnya Membuat Ayam Dan Waffles

Untuk jenama yang dibina di sekitar ayam goreng, itu cukup mengejutkan KFC tidak bereksperimen dengan ayam dan wafel lagi. Syukurlah, rantaian itu akhirnya menguji air – restoran di tiga bandar sedang mencungkil hidangan musim panas ini, dan mereka berada di tempat yang terbaik untuk membuat panggilan penghakiman pada bagaimana ia pergi.

Dua bandar di North Carolina (Asheville dan Charlotte) dan satu di South Carolina (Greenville) dipilih untuk menguji hidangan baru KFC, dan jika ia boleh berdiri di selatan yang boleh makan Dame’s Chicken dan Waffles setiap kali mereka mahu, ia akan menjadi lebih baik daripada yang lain.

Per Observer Charlotte, hidangan itu terdiri daripada dua keping ayam – sama ada daging ayam atau tulang ayam yang tidak tulang – dan wafel Belgia yang tebal mengenai saiz tangan anda. Ia dihidangkan dengan sirap Puan Butterworth, tetapi Observer mengesyorkan meminta sos panas juga.

“Kami tahu bahawa ayam dan wafel mempunyai kultus berikut di seluruh negara, terutama di selatan, tetapi tidak semua orang mempunyai jarak dekat,” kata pengarah pemasaran KFC Mike Wesley dalam satu kenyataan. “Kami sangat gembira mendengar apa yang dikatakan oleh selera Utara Carolinian.”

Ayam dan wafel KFC berada di kedai terpilih sekarang hingga 29 Julai untuk harga antara $ 5 dan $ 5.49 pesanan. Sekiranya semuanya berjalan lancar, kami akan melihatnya di lebih banyak bandar di kemudian hari.

Ikut Delish pada Instagram.

Loading...