Lelaki Bersalah Bersalah Membunuh Bintang Rangkaian Makanan Dan Keluarganya

Pada mulanya, nampaknya Cristie Schoen Codd dan suaminya, Joseph Codd, telah hilang ke udara tipis. Ia tidak masuk akal; polis pergi ke rumah mereka di North Carolina, tidak menemui tanda pasangan, atau di mana mereka mungkin pergi. Tidak lama selepas itu, peringatan keluar dalam masyarakat, bahkan menyebabkan jawatan48 jam, meminta sesiapa yang mempunyai maklumat mengenai tempat mereka pergi – atau apa yang berlaku kepada mereka – untuk melangkah ke hadapan.

Cristie, yang telah muncul pada musim 8 tahun Bintang Rangkaian Makanan, hamil dan bermimpi membuka kafe di Leicester, tempat mereka tinggal. Tiada alasan baginya dan suaminya tiba-tiba meninggalkan bandar – tanpa kereta mereka – dan berhenti menjawab panggilan ahli keluarga. Sesuatu tidak menambah.

Pada 16 Mac 2015, berikutan hujung jiran, seorang lelaki ditangkap dan keluarga pasangan itu mendapat berita menyayat hati: Cristie, Joseph, dan anak mereka yang belum lahir, Skylar, telah mati. Dua tahun kemudian, lelaki itu telah mengaku bersalah, mendedahkan apa yang berlaku malam itu sebagai cara untuk menghindari hukuman mati.

Lihat siaran ini di Instagram

Hari yang hebat di San Pedro, Belize

Jawatan yang dikongsi oleh @cristieschoen pada

Lelaki yang dipersoalkan ialah Robert Jason Owens, kontraktor rumah berusia 37 tahun yang bekerja untuk pasangan itu dan memanggil Cristie sebagai “sahabat baik”. Dia telah mengalami masalah kereta, dan ketika Codds membantu dia dengannya, Owens sengaja memukul gas, berlari ke arah mereka. Kerana takut dia pergi ke penjara, dia melepaskan mayat mereka dan membakarnya di dalam dapur pembakaran kayu, katanya kepada polis. Owens kemudian mengambil perkara-perkara lebih jauh, menggerakkan kereta pasangan itu dan mengikat beberapa barangan mereka supaya ia kelihatan seperti rompakan, menurut Berita Harian New York.

Jason Owens Guilty Plea
CBS 7 News

Peguamnya mengatakan tindakan Owens – dan percubaannya untuk menutupinya – adalah hasil dari dia yang “sangat teruk” pada ubat preskripsi untuk penyakit mental. Dia juga dikaitkan dengan kehilangan Zebb Quinn; dia adalah orang terakhir yang melihat anak lelaki berusia 18 tahun itu sebelum dia hilang, melaporkan Asheville Citizen-Times.

Seorang jiran telah melihat Owens yang membawa beg luar biasa ke sampah, menyebabkan panggilan yang bersangkutan kepada polis. Semasa siasatan ke rumah Owens, mayat pasangan itu ditemui di dapurnya, dan Owens ditangkap. Peguam Daerah Buncombe County Todd Williams menamakan kematian mereka “di antara pembunuhan yang paling mengganggu dalam sejarah Buncombe County.”

Sebagai sebahagian daripada tawaran rayuannya, Owens tidak akan menghadapi hukuman mati, tetapi dia akan menghabiskan mana-mana dari 59.5 tahun hingga 74.5 tahun penjara – tanpa kemungkinan pembebasan.

“Saya sangat menyesal kerana menyebabkan kehilangan orang yang anda sayangi, dan kesakitan dan penderitaan yang menyebabkan anda,” kata Owens di mahkamah.

Ahli keluarga Codds mengeluarkan kenyataan kepada Citizen-Times menyatakan bahawa tiada hukuman boleh membetulkan apa yang dia lakukan. “Kita hanya boleh berharap bahawa dia menderita untuk sisa hidupnya di Bumi dan sekali lagi kerana dia berpecah di neraka,” mereka menulis.

Ikut Delish pada Instagram.

Loading...