Minum Tequila Boleh Membantu Anda Kurangkan Berat

Walaupun secara meluas diketahui bahawa membuang balik rak minuman keras sehingga satu tan kalori kosong, kajian baru telah menemui hubungan antara tequila dan penurunan berat badan. Ini berita besar untuk pencinta roh-roh-agave-dan sesiapa sahaja yang merancang untuk minum selama cuti.

Menurut American Chemical Society, yang meneliti kesan tequila pada tahap glukosa darah tahun lepas, gula yang terdapat dalam tumbuhan yang membuat tequila dapat membantu menurunkan gula darah anda. Gula yang secara semulajadi berlaku di loji agave dipanggil agavins-tidak boleh dikelirukan dengan sirap agave-dan tidak dapat dicerna, jadi mereka tidak akan meningkatkan gula darah anda.

gambar
Cougar Town / ABC / GIPHY

Semasa kajian, para penyelidik mendapati bahawa tikus yang telah diberikan diet standard, dan kemudian minum air dengan agavins ditambah, akhirnya makan kurang keseluruhan dan mempunyai tahap gula darah yang lebih rendah daripada yang lain yang tidak memakan agavins. Lebih-lebih lagi, tikus yang memakan agavin juga menghasilkan hormon yang dipanggil GLP-1, yang menjadikan perut lebih lama dan menghasilkan insulin, penyelidik utama percaya bahawa agavins boleh memberi manfaat kepada pesakit diabetes jenis 2 atau bergelut dengan masalah kehilangan berat badan.

Kami tidak mengatakan bahawa anda perlu mula menggegarkan kumpulan parti margaritas atau paloma manis, tetapi pusingan tangkapan tequila mungkin mula terdengar semakin menarik sekarang yang kita tahu ini potensi penurunan berat badan.

gambar
Taman dan Rekreasi / NBC / Giphy

Ikut Delish pada Instagram.

Loading...