Peminat Harry Potter: Anda Boleh Mengambil Pengembaraan Muggle Ultimate Pada Hogwarts Express Sebenar

Peminat Harry Potter, pada satu ketika atau lebih, pastinya berfikir tentang apa yang sepertinya akan menunggang Hogwarts Express. Walaupun tidak ada kereta atau dementor makanan ajaib di kapal (phew), terdapat perjalanan kereta api sebenar yang anda boleh naik kereta api, dan termasuk beberapa berhenti penting bagi peminat Potter.

The Jacobite (nama “rasmi” kereta api, apa sahaja), bergerak sepanjang 84 batu kereta api di United Kingdom, membawa para peminat pengalaman Harry Potter yang muktamad. Rail National merinci perjalanan yang boleh anda ambil untuk hanya ₤ 30 (kira-kira $ 40) dari April hingga Oktober, di atas kereta api yang ditunjukkan dalam filem.

RANCANGAN TRIP ANDA: Fort William, United Kingdom; TripAdvisor.com

Papan kereta api di Fort William, dekat gunung tertinggi di Britain, dan berakhir di Malaig. Anda akan mahu melihat Glencoe berdekatan sebelum melompat di atas kapal – itu di mana pondok Hagrid difilemkan, dan merupakan rumah kepada jambatan yang menuju ke Hogwarts.

gambar

gambar
Rail Negara

Sebaik sahaja anda berada di atas kapal Jacobite, anda akan menyeberangi jambatan itu – jambatan Glenfinnan – supaya anda boleh berpura-pura anda pergi ke sekolah sebelum turun untuk meregangkan kaki anda di Glenfinnan. Kereta api itu kemudian pergi ke Mallaig, pelabuhan nelayan yang mempunyai banyak restoran dan kedai untuk meneroka (hanya berpura-pura berada di Diagon Alley).

Jika anda mendapati diri anda di Scotland, anda juga boleh pergi ke Stesen Kereta Api Goathland, yang digunakan sebagai Stesen Hogsmeade dalam filem, dan Edinburgh, di mana J.K. Rowling menulis banyak buku. Dia terkenal dengan restoran-restoran yang sering dikunjungi seperti The Elephant House and Spoon, dan menginap di Balmoral Hotel.

Perlu beberapa petualangan lebih ajaib? Anda boleh pergi ke Dunia Wizarding Harry Potter, tentu saja, atau ini Bed and Breakfast. Tahun lepas, Barnes & Noble menjadi tuan rumah Yule Balls, jadi berharap dua babak akan datang musim sejuk ini. Untuk kurang trek, cuba bon bon yang meledak ini. Mereka hampir dan mendapat surat dari Hogwarts dalam mel.

Ikut Delish pada Instagram.

Muat turun Delish aplikasi.

Loading...