Pepperidge Farm Issues A Recall Of Goldfish Crackers Due To Salmonella Fears

Pertimbangkan berita sedih untuk sesiapa sahaja yang pernah menjadi kanak-kanak: Pepperidge Farm telah mengeluarkan penarikan balik untuk empat keropok Goldfish mereka kerana kebimbangan bahawa mungkin terdapat kehadiran Salmonella dalam perasa. Tiada penyakit dilaporkan.

Syarikat itu telah mengeluarkan senarai lengkap produk yang menjadi perhatian, termasuk empat perisa berikut:

* Flavor diletupkan Xtra Cheddar

* Flavor Blasted Sour Cream & Bawang

* Goldfish Bakar dengan Xtra Cheddar Grain Seluruh

* Goldfish Mix Xtra Cheddar + Pretzel

Semua saiz – termasuk beg makanan ringan dan kotak pukal besar – nampaknya di bawah penarikan semula; dan semua kawasan di negara ini mungkin terjejas.

Menurut NJ.com, syarikat itu mengeluarkan siaran akhbar yang menyatakan bahawa mereka telah memulakan siasatan mereka sendiri, dan “daripada banyak amaran, secara sukarela mengingatkan empat jenis.” Eksekutif mengatakan bahawa mereka diberitahu bahawa serbuk whey dalam perasa adalah bahan yang menyebabkan risiko Salmonella.

Sudah seminggu yang sukar dikenang, termasuk Ritz Crackers dan Honey Smacks Cereal, kedua-duanya juga dikhuatiri telah tercemar dengan Salmonella.

Pepperidge Farms berkata orang yang membeli keropok itu tidak boleh memakannya dan sama ada membuangnya atau mengembalikannya ke kedai untuk bayaran balik. Pelanggan juga boleh menghubungi Pepperidge Farms untuk bayaran balik.

PRE-ORDER NOW Delish Cookbook, $ 30, indiebound.org

Loading...