Program Kesetiaan Chick-Fil-A Adalah Terhadap Penyebab Skandal Besar

Program kesetiaan rantaian restoran adalah sepuluh sedozen pada masa kini. Sistem ganjaran telah menjadi begitu biasa sehingga bahkan kedai kopi ibu-dan-pop tempatan dan rantaian runcit telah mengadopsi mereka. Tetapi tidak ramai yang tahu bahawa Chick-Fil-A mempunyai program kesetiaan VIP yang sangat eksklusif yang hanya dijemput-kerana ia telah menjadikannya seronok untuk bertahun-tahun.

Menurut CNBC, program itu dipanggil A-List (bagaimana elit) dan menghendaki ahli untuk dijemput oleh ahli lain untuk menyertai. Rupa-rupanya ia hanya untuk pencinta ayam dan kentang goreng yang paling berdedikasi, yang menerima kad Chick-Fil-A yang berdedikasi untuk mengimbas atau sapu dengan setiap pembelian.

“A-List adalah program VIP yang bertujuan untuk menghormati pelanggan terbaik dan paling setia kami,” nota Chick-Fil-A di laman webnya. “Harapan kami ialah program ini akan membolehkan anda Chick-Fil-A Pengendali untuk mengenali anda pada tahap yang lebih mendalam dan dapat menjaga anda dengan lebih baik apabila anda melawat Chick-Fil-A.”Hmm, okay, tapi apa sebenarnya faedahnya? Wafel goreng percuma? Sebuah bekas tambahan sos saus Polynesia untuk menyimpan di dalam peti sejuk anda?

Menurut Chick-Fil-A, para ahli dapat meraih faedah seperti “penghargaan makanan percuma,” yang mereka dapat menebus barang-barang menu kegemaran mereka dan “hanya kerana” menawarkan lanjutan oleh francaisi tempatan anda. Ia juga memberi anda akses kepada aplikasi yang memberitahu anda mengenai peristiwa dan hadiah.

Kononnya program ini terbuka kepada siapa saja; Walau bagaimanapun, syarikat itu mengatakan ini terpulang kepada budi bicara lokasi peserta. Dan CNBC melaporkan bahawa ia kini ditawarkan hanya separuh dari lebih daripada 2,000 rantaian restoran itu.

Carrie Kurlander, naib presiden perhubungan awam di Chick-fil-A, menjelaskan kepada laman berita bahawa program ini berjalan “seperti tempat kopi tempatan yang tahu bagaimana anda suka kopi anda. Tetapi hanya untuk beberapa pilihan, tentu saja.

gambar
diphy / hbo / veep

Perkara yang baik kami merosakkan resipi pada sandwic ayam goreng yang terkenal.

Ikuti Delish pada Instagram.

Loading...