Restoran CA Tidak Mengizinkan Kanak-kanak Membuat Keras yang Kuat Dan Orang-orang Sangat Pissed

Sebuah restoran di Monterey, CA mempunyai dasar yang ketat ketika datang kepada anak-anak: Jika mereka keras, mereka akan diminta untuk pergi. Walaupun peraturan itu telah dibuat selama bertahun-tahun, foto-foto terbaru yang diposkan ke Yelp telah menyebabkan restoran-penonton dan ibu bapa berkeliaran dengan pendapat.

Pemilik restoran, Chris Shake, memberitahu KTVU bahawa restoran hampir 70 tahun itu terkenal dengan pengalaman bersantap yang tenang, yang jelas dibantu oleh dasar itu. “Kami mempunyai banyak keluarga yang makan bersama kami dengan anak-anak mereka yang berkelakuan baik dan memahami dasar kami berkenaan dengan pengunjung lain,” katanya. Banyak ulasan negatif Yelp, katanya, berasal dari orang yang tersinggung dengan tanda itu, bukan orang yang makan di restoran.

Tetapi bagi sesetengah ibu bapa, tanda itu adalah penghalang untuk datang sama sekali. Dalam kumpulan Facebook untuk Bay Area, ibu-ibu CA, seorang wanita menulis: “Whoa, saya tidak pernah melihatnya sebelum ini. Saya membatalkan tempahan saya di restoran selepas melihat gambar ini di Yelp.” Dia mengambil isu dengan kata-kata khusus, memberitahu KTVU bahawa “orang dewasa sahaja” akan mendapat mesej itu.

Lain-lain ada di atas idea itu, dengan mengatakan bahawa suasana bebas keretanya yang keretanya tidak menyenangkan. Seorang pengguna menulis, “Saya benar-benar tidak faham mengapa anda orang tua tidak hanya membawa anak-anak anda ke McDonald’s atau Chuck-E-Keju di mana mereka boleh menjerit semua yang mereka mahu.”

Tanpa mengira pendapat umum, nampaknya Grotto Nelayan Lama akan mengubah dasarnya dalam masa terdekat.

Ikut Delish pada Instagram.