Tonton Video Latihan Bias Racun Berkesan Starbucks

Hanya beberapa hari selepas 8,000 Starbucks ditutup untuk sesi latihan berat sebelah kaum, syarikat itu mengeluarkan video lapan minit yang ditunjukkan kepada pekerja semasa latihan. Dibentuk secara bebas oleh pembikin filem Stanley Nelson, filem pendek yang kuat mempamerkan perjuangan lama untuk kesamarataan di ruang awam.

Filem ini dibuka dengan perkataan dari Nelson sendiri, dan terus menunjukkan wawancara kebanyakannya warna muda yang menggambarkan pengalaman mereka di restoran, mal, dan arena awam yang lain. Perasaan mereka benar-benar menyayat hati: “Orang menganggap kamu melakukan sesuatu yang buruk,” dan “Saya rasa saya mengganggu orang atau membuat mereka tidak selesa hanya berjalan masuk.” Seperti yang dikatakan oleh seseorang, “Ia tidak seperti saya boleh meredam kegelapan sebenar saya, jadi segala-galanya harus sempurna dan bersih dan dicampur sebanyak mungkin.”

Sepanjang filem itu terdapat klip-klip dari Pergerakan Hak Sivil ke atas, dengan video telefon lebih terkini yang menunjukkan insiden seperti seorang pegawai menyedihkan seorang lelaki kulit hitam di luar Waffle House selepas prom. Per Starbucks, “Filem ini meneroka impak kecenderungan dalam ruang kerja awam serta kemungkinan untuk masa depan yang lebih baik.”

Video berakhir dengan tiga soalan yang kuat:

  • Apa yang boleh anda lakukan untuk menjadikan sekolah, taman, kedai, dan restoran kami sebagai sambutan dan inklusif kerana mereka boleh?
  • Apa jenis negara yang kita mahu hidup?
  • Siapa yang kita mahu menjadi?

    Anda boleh menonton video sepenuhnya di atas.

    Ikut Delish pada Instagram.