[UPDATED] IKEA Boleh Terbuka Restoran Dan Kafe

Perjalanan ke IKEA hanya tidak lengkap tanpa henti di kafeteria kedai, di mana anda boleh berbelanja di bakso Sweden kedai sebelum menjelajah kembali ke kedai membeli-belah. Dan ternyata makanan IKEA sangat popular, syarikat itu mungkin membuat rantaian restoran sendiri sehingga Anda dapat makan tanpa tersesat di ruang tamu.

Syarikat Cepat melaporkan bahawa makanan adalah salah satu bahagian syarikat yang paling pesat berkembang pada hari ini; pada tahun 2016, syarikat ini telah berkhidmat 650 juta orang dan menjual $ 1.8 bilion makanan sahaja. Dan makanan pada mulanya hanya cara untuk menyimpan pelanggan di kedai-kedai lagi, dan menyimpannya di sana sementara mereka merenung meja apa yang hendak dibeli. “Kami selalu memanggil bakso ‘penjual sofa terbaik,'” kata Gerd Diewald, ketua operasi makanan IKEA di Amerika Syarikat, kepada majalah itu. “Kerana sukar untuk melakukan perniagaan dengan pelanggan yang lapar.”

Tetapi sekarang, IKEA melabur di restorannya, menambah beberapa pilihan yang lebih sihat seperti bebola daging ayam dan vegan, dan membahagi setiap kawasan pengadilan makanan untuk pelbagai jenis pelanggan, dengan seksyen bermain untuk anak-anak dan seksyen yang lebih senyap bagi orang yang ingin minum kopi keamanan. Insider Perniagaan nota mereka menawarkan cara lebih daripada sekadar bebola daging, termasuk ayam boneka pepejal dan plat sarapan Sweden $ 2. Dan banyak orang melihat, kerana IKEA mendapati bahawa hampir satu pertiga daripada pelanggan hanya pergi ke sana untuk makan.

Oleh kerana makanan sangat popular, IKEA memikirkan cara menjadikannya lebih besar. Mereka telah menguji restoran pop-up di London, Paris, dan Oslo, dan mereka kini memikirkan untuk memulakan barisan restoran mereka sendiri yang berasingan dari kedai-kedai. “Fakta bahawa kita tidak memerlukan kaki persegi untuk melakukan kafe atau restoran menjadikannya menarik,” kata Michael La Cour, pengarah urusan IKEA Food, kepada majalah itu. “Saya harap dalam beberapa tahun pelanggan akan berkata, ‘IKEA adalah tempat yang bagus untuk makan – dan, dengan cara itu, mereka juga menjual beberapa perabot.'”

IKEA masih dalam fasa pemikiran, jadi tidak ada garis masa apabila restoran akan muncul di bandar anda. Tetapi di sini berharap ia sebagai murah dan lazat sebagai perkara sebenar.

Kemas kini, 4/20: IKEA mengeluarkan kenyataan yang mengatakan mereka belum membuat sebarang keputusan muktamad, jadi jangan sampai harapan anda sampai sekarang.

“Makanan IKEA sentiasa memikirkan cara memenuhi minat yang semakin meningkat dalam makanan di kalangan pengguna dan mencari cara untuk bertemu dengan mereka di mana mereka berada. Walaupun kami telah mencuba cara baru untuk menikmati makanan IKEA – termasuk melalui titik pick up dan acara restoran pop di London, Paris dan Toronto – tiada keputusan mengenai restoran mandiri telah dibuat pada masa ini. ”

Ikuti Delish di Instagram.

Loading...