Waitress Texas Roadhouse Dipecat Untuk Sangat Rasisme Tweet Mengenai Pelanggan

Kami telah melihat ribut ribut tweet, sama ada dari rakan-rakan kami, salah satu perselisihan selebriti yang banyak, atau telur Twitter yang sangat jahat. Tetapi, seperti yang kita pelajari setiap kali, hanya kerana anda boleh meletup apa sahaja yang anda suka di media sosial tidak bermakna bahawa anda sepatutnya. Dan sekarang seorang pelayan sedang menderita akibat dari pemikiran rasisnya yang tidak berakal dan tidak langsung di Twitter.

Di Colorado, seorang bekas pelayan di Texas Roadhouse bernama Megan Olson memutuskan untuk mengadu tentang kerja di Twitter. (Terdapat nombor satu merah merah.) Satu tweet menyatakan kebencian terhadap pelanggan yang dia berkhidmat: “Jika kami mempunyai pembersihan hidup sejati saya akan membunuh ramai orang Mexico seperti yang saya dapat dalam satu malam #learnhowtotip” diikuti oleh satu penghinaan yang menyakitkan hati dan tiga emo “marah”.

gambar
Twitter

Minta maaf, apa?

Saya tidak peduli bahawa anda tidak mendapat tip. Saya tidak peduli jika seseorang telah menjerit pada anda, membuat anda mengubah pesanan mereka lapan kali, atau bahkan tersandung anda semasa anda membawa makanan pembuka. Tiada apa-apa, dan maksud saya tiada apa-apa, adalah sebab komen yang jahil dan menjijikkan.

Tidak mengejutkan, akaun Olson (@MeganCjOlson) telah dihapuskan. Mungkin kerana reaksi online sangat ganas.

Di samping itu, Texas Roadhouse segera memecat Olson selepas pengurusnya mendapat angin daripada mesej yang menyinggung perasaan itu. Rupa-rupanya perwakilan untuk rantaian tersebut memberitahu Denver Channel bahawa “jenis bahasa yang menyinggung, yang diskriminatif ini sama sekali tidak ada di Texas Roadhouse.”

Laman berita Denver juga melaporkan bahawa Olson mengeluarkan permintaan maaf di Facebook: “Saya menulis kata-kata yang menyakitkan, tidak konsisten, tidak sensitif dan ceroboh dan saya faham jumlah orang yang saya telah tersinggung dengannya.Tidak ada alasan untuk apa yang saya lakukan. , dari bawah hati saya, minta maaf kepada semua orang kerana kekurangan penilaian saya seketika, saya ingin anda semua tahu bahawa saya tidak benar-benar merasakan seperti ini.

Tetapi orang tidak membelinya. Sebaliknya, mereka mengklasifikasikan ini sebagai ketakutan, vitriol, dan refleksi iklim politik semasa yang mengerikan.

Ikut Delish pada Instagram.