Chef Dillon’s Oil Poached Arbits Legs

gambar

Ilustrasi oleh Michael Toland

Resep ihsan tukang masak Matthew Dillon.

Ini cara yang baik untuk memasak arnab supaya tidak mengatasi rasa sudah halus dari haiwan itu. Tanya tukang daging anda untuk arnab dan kaki belakang dari dua arnab keseluruhan; rizab badan untuk persiapan pilihan anda yang lain.

SERVINGS

4

BAHAN-BAHAN

Arnab dan kaki belakang dari 2 arnab keseluruhan

Garam

Minyak zaitun

4 setiap daun bay segar

3 sprig thyme segar

1 kepala split bawang putih lebar
Satu bawang merah dikupas dan dipotong separuh

Satu lemon dipotong ke dalam kuarters

2 sudu teh garam

1 sudu besar lada hitam

PENYEDIAAN

1. Hari sebelum, atau pagi, kaki arnab garam dengan teliti dan letakkan pada rak dawai di dalam peti sejuk untuk mengalirkan air dan kotoran dari daging.

2. Panaskan ketuhar hingga 275 darjah F.

3. Dalam kasut goreng ketuhar yang besar, atau kuali yang cukup besar untuk muat semua kaki arnab, tetapkan kaki arnab yang lebih besar dengan yang lebih kecil di atas. Isi minyak zaitun yang cukup untuk menutupi daging dengan satu inci.

4. Tambahkan bahan-bahan lain untuk arnab dalam kuali dan letakkan di atas kompor.

5. Bawa ke dalam reneh dan masukkan ke dalam ketuhar yang dipanaskan, yang ditutup selama satu jam. Selepas satu jam periksa kaki yang lebih kecil di atas untuk melihat jika ia selesai (mereka akan dengan mudah tarik dari tulang). Jika masih sukar, teruskan masak sehingga selesai. Apabila kaki yang lebih kecil selesai, tarik keluar dan longkang.

6. Biarkan kaki belakang yang lebih besar di dalam ketuhar sehingga lembut dan tarik dari tulang, kira-kira satu jam setengah. Apabila kaki belakang selesai memasak, tarik keluar dan tetapkan dengan kaki depan.

7. Tekan minyak dan jus melalui penapis jaring ke dalam bekas yang tinggi dan jernih supaya anda dapat melihat pemisahan minyak dan jus. Biar selesaikan.

8. Apabila cecair telah diselesaikan sekitar 20 hingga 30 minit, minyak harus di atas dan jus arnab di bawah. Letakkan kaki arnab kembali ke dalam hidangan yang anda masak.

9. Sekarang, mulailah dengan teliti tenggelam minyak ke atas, lepaskan dan tutupi arnab dalam kuali. Hanya mengeluarkan minyak. Apabila anda telah mengeluarkan semua minyak yang anda boleh (anda tidak boleh mendapatkan semua itu), letakkan jus arnab ke dalam periuk untuk memanaskan. Hidupkan kaki arnab kembali ke dapur dan panas perlahan-lahan sehingga bersedia untuk berkhidmat.

10. Apabila bersedia untuk berkhidmat, berhati-hati tarik kaki arnab dan letakkannya pada plat servis. Jus panas dan musim dengan garam dan lada. Tuang sedikit jus ke atas arnab dan peras lemon segar ke atas mereka juga. Gerimis dengan sedikit minyak masak dan nikmatilah dengan Dressing Green Goddess.

Kembali ke chef Dillon’s bio.

Loading...