Chef Santibanez’s Veracruz-Style Red Snapper

gambar

Ilustrasi oleh Michael Toland

Baik oleh koki Roberto Santibañez.

SERVINGS
4

BAHAN-BAHAN

4 butir-butir tepung merah tanpa kulit (atau ikan putih-putih yang lain)

2 limau, dipotong separuh

1 sudu garam

2 paun tomato masak (gunakan apa-apa jenis, selagi mereka sangat merah dan masak)

1 bawang putih besar, potong setengah dan kemudian menjadi kepingan yang sangat nipis (kira-kira 3 cawan)

Daun bay 6

1/2 cawan cilantro segar dicincang

12 thyme sprigs segar

3 jeruk jalapeños, ditumbuk dan dicincang kasar atau dihiris, ditambah 3 sudu jus jeruk

12 ulas bawang putih

1/2 cawan pitted kecil Manzanilla (Sepanyol) zaitun

2 sudu kecil (nonpareil) capers

3 sudu minyak zaitun

PENYEDIAAN

1. Masukkan fillet dalam baking dish. Sapu jus dari salah satu limau ke atas kedua-dua belah daun bawang, di atas dan di bawah, dan musim murah hati dengan garam. Balikkan sekali atau dua kali dalam perasa. Bergaram pada suhu bilik 30 minit, atau tutup dan simpan sehingga 4 jam.

2. Tuangkan tomato, sama ada dengan mencelupkan air mendidih atau menggunakan alat pengupas. Potong keping 3/4 inci.

3. Panaskan ketuhar ke 425 darjah F. Panaskan setengah bawang ke bahagian bawah 13- oleh 9-inci baking bread, atau hidangan lain di mana fillet akan sesuai dengan sedikit tumpang tindih.

4. Susun lebih sedikit daripada separuh tomato bawang atas bawang. (Jika anda bercadang untuk menyajikan hidangan siap di meja, gunakan tomato irisan yang lebih kecil dan akhir di sini dan simpan irisan pusat yang lebih baik untuk bahagian atas.)

5. Tomato teratas dengan daun telur, dan kemudian sebarkan separuh cilantro, sprana thyme, dan jalapeño cincang itu. Musim dengan sekurang-kurangnya 1 sudu teh garam.

6. Kukis bawang putih ke dalam sayur-sayuran di tepi pinggan. Sapu jus dari baki kapur ke atas sayur-sayuran dan top dengan fillet berpengalaman, jarak sekata tetapi bertindih sedikit jika perlu.

7. Hancurkan zaitun dan capers di atas fillet, kemudian tambahkan lagi baki bawang dan tomato untuk menutup ikan. Sisa cilantro, tongkang thyme, dan jalapeño cincang. Musim lagi dengan garam, kemudian renehkan minyak zaitun dan jeruk jalapeño jeruk ke atas segala-galanya.

8. Tutup dengan ketat dengan aluminium foil. Casserole boleh disediakan lebih awal dan disejukkan sehingga 6 jam. Keluarkan dari peti sejuk 30 minit sebelum dibakar.

9. Bakar kaserol 20 minit. Membongkar dan bakar sehingga jus diberikan oleh sayur-sayuran adalah menggelegak dan fillet dimasak dengan teliti 10 hingga 15 minit.

10. Untuk berkhidmat, mengikis sayur-sayuran yang meliputi ikan ke sisi hidangan. Perlahan-lahan angkat fillet dan pindahkan ke piring berkhidmat. Kemungkinan besar mereka akan memecah sedikit; itu tidak mengapa. Pilih cengkeh bawang putih, daun telur, dan cucumber thyme dan buang. Bahan-bahan baki masam yang kasar ke dalam jus dengan garpu untuk membuat sos chunky. Periksa perasa, dan tambah garam jika perlu. Sos sosok di atas tepung dan hancurkan beberapa jalapeños ke atas setiap satu jika anda suka.

Kembali ke bio chef Santibañez.

Loading...