Rocco DiSpirito

gambar

Baik dari Rangkaian A & E

Specialty: Masakan Itali

Keghairahan Chef DiSpirito untuk memasak bermula pada usia 11 tahun. Kepentingannya tidak pernah berkurang, dan pada masa ia berusia 16 tahun, beliau telah mendaftar di Institut Kuliner Amerika yang berprestij. Menjelang 18, Rocco DiSpirito bekerja untuk beberapa chef terbaik di seluruh dunia, yang membantu membentuk masa depan masakannya.

Berikutan dengan ijazah perniagaan dari Boston University, DiSpirito bekerja di Lespinasse di New York City. Dia kemudian membuka restorannya sendiri, Dava, pada tahun 1995 New York Times memberi makan dua chef restoran chef itu. DiSpirito kemudiannya membuka Union Pacific, sebuah restoran yang memegang perhatian umum masyarakat umum selama bertahun-tahun kerana menawarkan makanan yang baik dan mudah didekati.

Pada tahun 1999, Rocco telah dihormati sebagai salah satu daripada Makanan & Wain Chef baru terbaik majalah. Dia adalah chef pertama yang muncul di sampul Gourmet majalah sebagai Chef Muda Paling Menarik Amerika. Pengarang empat buku masakan, DiSpirito memenangi anugerah James Beard untuk buku masakannya, Rasa.

Sejak itu, DiSpirito telah membuat nama untuk dirinya sendiri di televisyen, dengan banyak penampilan tetamu pada rancangan seperti Chef Top dan The Today Show, dan juga membintangi pertunjukan kontroversialnya sendiri: rancangan realiti NBC Restoran, yang disiarkan dari tahun 2003 hingga 2004. Musim pertama mengikuti DiSpirito semasa percubaannya membuka restoran baru, Rocco pada 22, di Manhattan hanya dalam tempoh lima minggu. Lebih 7 juta penonton menyaksikan perdana, dan berdasarkan kejayaan program, musim kedua berikutan restoran selepas pembukaannya difilemkan.

Usaha Chef DiSprito yang terakhir ke dalam bidang TV akan menjadi Rocco Gets Real!, sebuah pertunjukan realiti baru yang membintangi koki yang akan ditayangkan pada A & E pada musim gugur 2008. DiSpirito akan meminjamkan tangan di dapur kerana setiap orang cuba mencipta makanan untuk majlis-majlis khas dalam kehidupan mereka, sama ada hari jadi, ulang tahun atau reuni . Buku masakan berkaitan juga dirancang untuk jatuh dan akan menampilkan banyak resipi yang dilihat pada program baru.

Fakta gembira: Apabila dia tidak berada di dapur, DiSpirito suka bermain gitar.

Resipi:

Horseradish and Cinnamon Marinated Skirt Steak

Fresh Taglierini dengan Black Truffles dan Parmigiano

Loading...