Sara Moulton

Chef Sara Moulton

Mark Ferri

Specialty: Memasak Gaya Rumah

Dengan cinta makanan sepanjang hayat, tidak menghairankan bahawa Sarah Moulton mendapati dirinya di Institut Kuliner Amerika selepas tamat pengajian dari kolej pada tahun 1974. Sejak itu, koki telah memakai banyak topi, termasuk peranannya sebagai personaliti yang menentukan pada Rangkaian Makanan ketika ia memulakan kerjaya pada tahun 1993. Dia telah menjadi tuan rumah Memasak Live, Memasak Primetime Live, dan Rahsia Sara.

Selepas sekolah masakan, Moulton mula bekerja di restoran-restoran mewah di Boston, New York, dan menamatkan kursus perantis dengan seorang koki tuan di Chartres, Perancis. Pada masa ini, Chef Moulton juga mengasaskan Perikatan Kuliner New York Wanita, yang direka untuk menyokong wanita di dalam bidang masakan.

Chef Moulton meninggalkan kesibukan dunia restoran demi kepentingan keluarga. Beliau mengikuti ujian dan pembangunan resipi dan mengajar di Sekolah Memasak New York Peter Kump yang kini dikenali sebagai Institut Pendidikan Kuliner. Ini suka menguji resipi dan pengajaran membawa kepada kerjaya seterusnya di televisyen dan di Gourmet’s dapur uji.

Walaupun meninggalkan restoran untuk menghabiskan lebih banyak masa di rumah, Moulton mendapati dirinya dalam permintaan tinggi, menjadi Chef Eksekutif Gourmet selama dua puluh tiga tahun dan Editor Makanan di ABC-TV Selamat pagi Amerika. Dia adalah pengarang Rahsia Sara untuk Makanan Weeknight dan Sara Moulton Cooks at Home. Baru-baru ini, Moulton melancarkan siri 20 episod di televisyen awam, yang dipanggil Makan malam minggu Sara.

Chef Moulton tinggal di New York City bersama suami dan dua anaknya.

Fakta yang menyeronokkan: Chef Moulton menikmati cenderung kepada “taman bandar” nya dalam kotak tingkap.

Pastikan untuk menyemak wawancara kami dengan chef Moulton.

Resipi

Sup Krim Cauliflower

Det Burgers

Stuffed Strawberries

Loading...