Cara Membuat Keranjang Kertas Berbentuk Jantung

 <p>Potong kertas 3 “dengan 11” dari sekeping stok kad berwarna. Lipat jalur pada separuh, supaya ia mengukur 3 “oleh 5 1/2”. Ulangi langkah ini dengan warna kedua stok kad.</p> <p></p> <p>Lay satu stok kad dilipat di atas meja di hadapan anda sehingga lipat ke kiri anda. Lay saham stok yang dilipat lain di atasnya pada sudut tepat, sehingga lipat kad kedua menghadap anda. Tandakan garis pensil cahaya di atas kad di sepanjang pinggir kanan kad teratas (lihat foto).</p> <p></p> <p>Flip seluruh perkara itu dan tandakan kad bawah baru di sepanjang tepi kanan atas kad baru dengan cara yang sama. </p> <p>“title =” Langkah 1 ”</p> <p>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f9d78b5d5c4_-_1-qs-valentine-paper-heart-xl.jpg?crop=1xw:0.5 xh; center, top & resize = 480: * ”</p> <p>/></p> <div class= Studio Digital Q & S

Ini bekas comel menjadikan pemegang yang menarik untuk merawat Valentine. Ingin membuatnya? Hanya ikuti langkah-langkah di sini.

 <p>Potong kertas 3 “dengan 11” dari sekeping stok kad berwarna. Lipat jalur pada separuh, supaya ia mengukur 3 “oleh 5 1/2”. Ulangi langkah ini dengan warna kedua stok kad.</p> <p></p> <p>Lay satu stok kad dilipat di atas meja di hadapan anda sehingga lipat ke kiri anda. Lay saham stok yang dilipat lain di atasnya pada sudut tepat, sehingga lipat kad kedua menghadap anda. Tandakan garis pensil cahaya di atas kad di sepanjang pinggir kanan kad teratas (lihat foto).</p> <p></p> <p>Flip seluruh perkara itu dan tandakan kad bawah baru di sepanjang tepi kanan atas kad baru dengan cara yang sama. </p> <p>“title =” Langkah 1 ”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f9d78b5d5c4_-_1-qs-valentine-paper-heart-xl.jpg?crop=1xw:1.0 xh; center, top & resize = 480: * ”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Studio Digital Q & S

Langkah 1

Potong kertas 3 “dengan 11” dari sekeping stok kad berwarna. Lipat jalur pada separuh, supaya ia mengukur 3 “oleh 5 1/2”. Ulangi langkah ini dengan warna kedua stok kad.

Lay satu stok kad dilipat di atas meja di hadapan anda sehingga lipat ke kiri anda. Lay saham stok yang dilipat lain di atasnya pada sudut tepat, sehingga lipat kad kedua menghadap anda. Tandakan garis pensil cahaya di atas kad di sepanjang pinggir kanan kad teratas (lihat foto).

Flip seluruh perkara itu dan tandakan kad bawah baru di sepanjang tepi kanan atas kad baru dengan cara yang sama.

Pisahkan the cards and draw two pencil lines on each card lengthwise (on the side that already has the horizontal line you made in the previous), to divide it into three equal 1

Studio Digital Q & S
Langkah 2

Pisahkan kad dan lukiskan dua garis pensil pada setiap kad memanjang (di sisi yang sudah mempunyai garis mendatar yang anda buat sebelum ini), untuk membahagikannya menjadi tiga sama 1 “oleh 5” jalur. Bermula di lipatan, potong sepanjang tanda ini sehingga garis mendatar yang anda ambil dalam langkah sebelumnya.

Seterusnya, on the uncut portion of one card, draw an arch from one end of the line to the other. Cut away the area outside this arch. Place this card exactly on top of the other card, trace the arch onto the bottom card and cut out.

Studio Digital Q & S
Langkah 3

Seterusnya, pada bahagian tak terpotong satu kad, lukiskan lengkung dari satu hujung garisan ke yang lain. Potong kawasan di luar lengkungan ini. Letakkan kad ini betul-betul di atas kad lain, suruh lengkungan ke kad bawah dan potong.

 <p>Tandakan satu tiga helai kad terulung dari kiri ke kanan dengan huruf A, B dan C, dan tiga jalur lain kad dengan nombor 1, 2 dan 3, juga membaca dari kiri ke kanan.</p> <p></p> <p>Dengan kad ABC anda di tangan kiri dan kad 1-2-3 di sebelah kanan anda, menenun jalur 1 antara dua lapisan jalur C. Kemudian masukkan strip B antara lapisan jalur 1. Akhirnya, jalur jalur 1 melalui jalur A dan slaid jalur 1 sehingga kad ABC ke arah garis mendatar.</p> <p></p> <p>Teruskan tenun dengan jalur 2: Pertama, menenun jalur C melalui jalur 2, kemudian ditenun 2 hingga B. Selanjutnya, menenun jalur A melalui jalur 2.</p> <p></p> <p>Dengan jalur terakhir, 3, tenunan akan ketat, dan anda mungkin perlu membengkokkan kertas sedikit untuk membuatnya berfungsi. Sekiranya jalur 3 hanya tidak sesuai, anda boleh memanjangkan celah di luar garis mendatar sedikit dengan pisau utiliti. Kemudian menenun jalur 3 melalui jalur C, jalur B ke jalur 3 dan akhirnya strip 3 melalui jalur A.</p> <p>“title =” Langkah 4 ”<br/> class = “lazyimage lazyload”<br/> src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f9d78c0cc8b_-_4-qs-valentine-paper-heart-xl-80627713.jpg?resize=480 : * ”<br/> /> </picture> <p></span></p> <div class= Studio Digital Q & S

Langkah 4

Tandakan satu tiga helai kad terulung dari kiri ke kanan dengan huruf A, B dan C, dan tiga jalur lain kad dengan nombor 1, 2 dan 3, juga membaca dari kiri ke kanan.

Dengan kad ABC anda di tangan kiri dan kad 1-2-3 di sebelah kanan anda, menenun jalur 1 antara dua lapisan jalur C. Kemudian masukkan strip B antara lapisan jalur 1. Akhirnya, jalur jalur 1 melalui jalur A dan slaid jalur 1 sehingga kad ABC ke arah garis mendatar.

Teruskan tenun dengan jalur 2: Pertama, menenun jalur C melalui jalur 2, kemudian ditenun 2 hingga B. Selanjutnya, menenun jalur A melalui jalur 2.

Dengan jalur terakhir, 3, tenunan akan ketat, dan anda mungkin perlu membengkokkan kertas sedikit untuk membuatnya berfungsi. Sekiranya jalur 3 hanya tidak sesuai, anda boleh memanjangkan celah di luar garis mendatar sedikit dengan pisau utiliti. Kemudian menenun jalur 3 melalui jalur C, jalur B ke jalur 3 dan akhirnya strip 3 melalui jalur A.

Anda've got a heart-shaped basket that will open up! Gently erase your pencil marks, stick a ribbon to the top of the heart with craft glue to form a handle, and let it dry.

Studio Digital Q & S
Produk Yang Selesai!

Anda mempunyai bakul berbentuk jantung yang akan dibuka! Perlahan padam tanda pensil anda, tongkat pita ke bahagian atas hati dengan gam kraftangan untuk membentuk pemegang, dan biarkan ia kering.

Loading...