Holiday Apple Custard Pie

gambar

Ilustrasi oleh Michael Toland

Resep ihsan Brass Sisters

PIE CUSTARD APPLE HOLIDAY

MEMBUAT 12 SLICES

1 kepingan pai 9-inci yang tidak disengajakan

4 epal sederhana, dikupas, dibuang, dan dipotong menjadi baji nipis (cukup untuk dua lapisan)

1 cawan gula

1 sudu teh kayu manis

1/2 garam sudu teh

1 cawan krim berat

2 biji telur

1 sudu vanila

2 sudu mentega, potong ke dalam dadu kecil

1 Tetapkan rak ketuhar di kedudukan tengah. Panaskan oven hingga 450 ° F. Coat plat pai kaca oven 9-inci dengan semburan sayur-sayuran.

2 Susunkan kira-kira separuh kepingan epal di bahagian bawah piecrust dalam corak yang bertindih. Ayur bersama gula, kayu manis, dan garam. Taburkan separuh gula kayu manis ke atas epal.

3 Tuangkan krim berat ke dalam cawan gelas 2 gelas. Tambah telur dan vanila dan pukul dengan garpu atau tin kecil untuk menggabungkan. Tuang separuh campuran telur di atas pai. Layer epal selebihnya dalam pai dan taburkan dengan gula kayu manis yang tersisa. Tuang campuran krim baki ke atas pai. Dot dengan mentega.

4 Bakar 10 minit, kurangkan suhu ketuhar hingga 350 ° F, dan bakar 45 minit lagi, atau sehingga mengisi gelembung dengan cepat dan pinggir kerak diwarnai dengan baik. Semak kek selama baking; Sekiranya kerak berkotak terlalu cepat, tutup dengan longgar dengan kerajang. Pai sejuk di rak sekurang-kurangnya 2 jam sebelum disajikan. Pai ini disampaikan dengan sebaik-baiknya pada hari itu dibakar. Kedai ditutup dengan tuala kertas dan bungkus plastik di dalam peti sejuk.

DEVON MEMBUAT PIE APPLE

Tidak perlu membuat kerak teratas selalu membuat resipi pai lebih menarik kepada saya. Dan resipi ini, menggunakan shell pai beku, benar-benar, sangat mudah. Hasilnya cukup canggih sehingga tiada permintaan maaf di meja.

Menghirup epal adalah bahagian yang paling rumit. Saya suka menempatinya, mengupas dan teras setiap suku tahun, dan kemudian potong ke dalam empat keping. Ia berbaloi untuk meluangkan masa untuk menyusunnya dengan baik dalam shell pai. Teruskan memotong irisan tambahan di mana sahaja anda melihat ruang untuk menggunakannya – anda benar-benar mahu ini menjadi tentang buah.

Pilih epal tart: Macouns keras yang baik, McIntosh, atau Granny Smiths jika tidak ada yang lain. Saya tidak dapat membawa diri saya untuk menambah semua gula. Separuh seolah-olah betul kepada saya, dan pai itu banyak manis. Resipi itu mengatakan 12 kepingan, tetapi saya mendapat 8 keping berbentuk manis – 6 pada waktu makan malam dan 2 yang lazat sejuk untuk sarapan pagi.