Tidak ada Anjing Panas Di Sini: Menu 4 Julai Sejarah Memiliki Sup Penyu

penyu soup

dangermain / flickr

Grills semakin dipecat. Daging sedang diasinkan. Anjing panas mendarat di dalam kereta belanja. Pukul empat hujung minggu di hujung minggu di sebuah gedung besar kebangsaan. Itulah tradisi. Tetapi jika anda benar-benar mahu menjadi patriotik, anda akan makan sup penyu. Mengapa? Ini semua dalam sejarah epikurean hari kemerdekaan yang hebat ini.

Lebih dari Delish: Resipi Berkelah 4 Julai

Menurut legenda, pada 4 Julai 1776, John Adams – yang berjuang untuk kemerdekaan dan akhirnya kerana Presiden kedua Amerika Serikat – dan isterinya, Abigail, duduk untuk makan perayaan sup penyu, New England rebus ikan salmon dengan telur sos, kacang hijau, dan kentang segar dalam jaket. Mereka mengikuti makan dengan puding India atau Apple Pandowdy. Walaupun sup penyu tidak kelihatan jauh di atas garisan Mason-Dixon pada hari ini, ia merupakan satu keistimewaan musim panas. Dengan cara yang sama kami dengan penuh semangat menyalakan panggangan kami pada tanda pertama cuaca panas, orang Amerika awal mendapat jaring penyu mereka siap dan menuju ke kolam penyu.

Sarah Lohman, seorang Gastronomist sejarah yang menulis sepotong makanan sejarah untuk Edible Queens, menulis bahawa sementara surat-surat John dan Abigail sebenarnya menempatkan mereka di dua bandar berasingan pada tarikh itu, “hidangan ini adalah tambang tradisional New England, yang mungkin dilayan oleh jiran-jiran daripada Adams. ” Tetapi hingga ke hari ini menu sejarah, yang pertama diterbitkan dalam Buku Masakan Warisan Amerika, adalah disebabkan oleh Adams dan merupakan pantulan yang tepat mengenai hidangan perayaan awal Amerika.

Lebih dari Delish: Menu Merah, Putih dan Biru

Selepas yang pertama Keempat Julai, perayaan tahunan diteruskan di negeri-negeri yang baru ditubuhkan. Kumpulan-kumpulan besar datang bersama-sama untuk mendengar seorang pemidato dan kemudian duduk untuk makan besar. Menurut Arlene Coco, yang bercakap dengan Lynne Farrington, kurator buku di Annenberg Rare Book dan Manuscript Library di Philadelphia, ini dianggap berasal dari partai politik pertama Amerika. Pada waktu makan malam ini, sup penyu kekal sup sup jus. Dalam sekeping laman webnya, arlenecocoprairiekitchen.areavoices.com, Coco meneruskan menulisnya, “Restoran tempatan mengiklankan jam tepat di mana ramuan yang kaya itu akan tersedia. Ia boleh diambil sampel atau tuan-tuan boleh menghantar hamba mereka untuk membelinya penggunaan rumah. “

Tetapi populariti penyu tidak dapat dikekalkan. Sebagai kebimbangan untuk pemeliharaan spesies penyu tumbuh, keinginan untuk memakannya berkurang. Sup sup penyu – dibuat daging rebus daging sapi – mengambil tempatnya, tetapi ia tidak sama. Pig babi akhirnya menjadi perdana baru perayaan keempat bulan Julai, yang merangkumi tradisi cookouts dan barbeku.

Lebih dari Delish: Keempat Keempat Klasik

Apa yang akan anda masak pada hujung minggu ini? Adakah penyu pada menu?