Bagaimana Membuat Labu Hitam dan Putih

gambar

Dana Gallagher

Penyelam Savannah Liz Demos melangkau pisau ukiran dan langsung memakai kuas untuk membuat labu grafik ini. “Dengan palet hitam dan putih yang terang,” kata Demos tentang trio reka bentuk berani itu, “anda boleh membuat apa-apa corak, serangga yang menyeramkan, kelihatan cantik bergaya.”

Arahan:

Untuk setiap versi, mulailah dengan memberuskan labu keseluruhan dengan cat kraf akrilik rata putih ($ 1.39 untuk dua oz; createforless.com); biarkan kering selama 20 minit.

SARANG LABAH-LABAH

1. Menggunakan pena cat tip tipis hitam ($ 2.49; createforless.com), lukis bulatan di sekeliling labu, kira-kira dua inci dari batang. Terus melukis garisan berterusan, mengelilingi perimeter labu, seperti yang ditunjukkan, sehingga anda mencapai pangkalan.

2. Lukis garisan menegak di celah labu, bermula dari bulatan berhampiran batang dan pergi ke bawah.

3. Biarkan cat kering selama 30 minit, kemudian letakkan satu atau dua labah-labah plastik ($ 9 untuk sepasang; areohome.com) di “web”.

BEETLE

1. Cetak templat dari countryliving.com/oct-templates. Gunakan mesin fotokopi untuk mengubah saiz imej supaya sesuai dengan labu anda.

2. Potong stensil seperti yang diarahkan pada template dan pusatkannya pada labu; melekat dengan pelekat stensil ($ 6.99; stencilease.com).

3. Cat kumbang dalam stensil menggunakan tiga lapisan cat kraf akrilik hitam hitam ($ 1.39 untuk dua oz; createforless.com). Biarkan cat kering selama 30 minit dan keluarkan stensil.

KULIAH KAYU

1. Campurkan sejumlah kecil sayap yang jelas ($ 1.84 untuk dua oz; createforless.com) dengan cat kraf akrilik rata rata hitam.

2. Demo menggunakan reka bentuk kayu rumit ini secara percuma, tetapi bersumpah walaupun pemula dapat menariknya. Menggunakan berus halus dan foto ini sebagai panduan, mulailah melukis beberapa bulatan yang tidak teratur di sekeliling labu, seperti yang ditunjukkan, memandangkan mereka pada ketinggian yang berbeza-beza.

3. Untuk melengkapkan corak, isi seluruh permukaan labu dengan garis melengkung. Biarkan cat kering selama 30 minit.

Loading...