Jika Anda Memiliki Alahan Makanan, Dapatkan Labu Teal Pada Halloween

UPDATED: 2 Oktober 2017 jam 2:45 petang. EST

Sebagai labu yang berwarna labu menjadi tanda yang lebih dikenali untuk menandakan rumah-rumah yang menyediakan rawatan alternatif (pernak-pernik AKA, seperti mainan dan pelekat kecil), menjadi semakin mudah untuk mendapatkan trend. Sekiranya anda tidak mempunyai masa untuk melukis labu, kedai-kedai seperti Michael dan Amazon telah mula menjual labu palsu labu, dan yang kedua menjual pelbagai jenis halaman yang anda boleh gunakan.

teal pumpkin
Amazon

BELI IT SEKARANG: Tandatangan Labu Teal, $ 5.56; Amazon

Malah peniaga Etsy telah mendapatkannya, mewujudkan bendera burlap desa, poster berbingkai, dan labu monogram.

PEMULIHAN ORIGINAL: 18 Okt 2016 pada 11:41 pagi EST

Trick-or-treat boleh menjadi urusan yang buruk bagi anak-anak dengan alahan yang serius yang tidak dapat memakan makanan yang biasa ditemui dalam gula-gula popular seperti susu, kacang, telur, dan soya. Jadi, untuk tahun ketiga berturut-turut, kumpulan Makanan & Minuman Penyelidikan & Pendidikan (FARE) sedang meningkatkan kesedaran dan serentak membuat Halloween lebih menarik untuk kanak-kanak dengan alergi makanan.

Projek Labu Teal, yang dilancarkan pada tahun 2014 melalui laman blog dan Facebook, direka untuk menggalakkan inklusiveness pada Halloween dengan menonjolkan rumah-rumah yang meraikan cara mesra alergi. Projek ini menggalakkan mereka yang mempunyai “makanan tidak makan” seperti mainan kecil, krayon, dan pelekat, untuk meletakkan labu yang dicat dengan tompok di teras atau stik mereka. Dengan cara ini ibu bapa akan tahu di mana hendak pergi untuk selamat, barang-barang yang menjijikkan.

gambar

Keluarga yang ingin menyokong penyebabnya boleh melawat laman web FARE untuk selebaran yang boleh dicetak untuk membantu menyebarkan perkataan dan mencari lebih banyak idea untuk merasakan keseronokan, bukan makanan. Konsep ini telah mengumpulkan beberapa tahun yang kukuh, dengan populariti di media sosial terus berkembang. Dan para penyokong FARE sangat gembira. “Kami sangat gembira melihat begitu banyak orang yang memeluk Projek Labu Teal sebagai cara untuk memastikan kanak-kanak dengan alergi makanan dapat menikmati pengalaman Halloween yang selamat dan menyeronokkan seperti rakan mereka,” kata jurucakap organisasi Veronica LaFemina kepada CNN..

Adakah anda akan mengambil bahagian dalam kempen labu labu tahun ini?

Ikut Delish pada Instagram.

Loading...