A Makan untuk (Hampir) Setiap Hari Minggu: Makanan dimakan pada Hari-hari tertentu

gambar

James Baigrie / Getty Images
Pernah berfikir bahawa memasak harian akan berlaku jadi lebih mudah jika anda tidak perlu memikirkan apa yang perlu dibuat? (Hello, malam pizza beku Jumaat) Anda bukan satu-satunya: Orang di seluruh dunia secara tradisinya makan makanan tertentu pada hari-hari tertentu, sama ada untuk sebab budaya atau agama atau semata-mata sebagai kemudahan. Baca terus untuk mengetahui apa yang orang makan bila dan mengapa. Siapa tahu, anda mungkin tidak perlu membuat keputusan untuk membuat apa lagi. (Kami harap anda suka kacang!)
Suka belajar lebih banyak tentang apa yang orang makan di tempat lain? Semak topping pizza ini dari seluruh dunia.

gambar

James Baigrie / Getty Images
Isnin – Kacang Merah dan Beras

Di mana: New Orleans, LA

Jika hari Isnin, anda boleh bertaruh ada periuk kacang merah dan beras yang merenung hampir setiap stovetop di seluruh Crescent City, restoran dan kediaman sama. Isnin secara tradisinya mencuci hari di New Orleans, dan pada masa sebelum peralatan automatik, orang beralih kepada hidangan yang boleh dibiarkan memasak secara besar-besaran tanpa pengawasan. Tradisi ini berterusan, walaupun Maytags melakukan kebanyakan membasuh hari ini. Hei, orang-orang di New Orleans tahu perkara yang baik ketika mereka merasakannya.

Cuba di rumah dengan resipi ini Kacang Merah dan Beras.

<p><b>Di mana:</b> Yucatan, Mexico</p><p>Kemudahan membuat panci besar tidak hilang pada tukang masak di Yucatan, sama ada ketika hari Isnin adalah penjual daging mempunyai daging babi segar. Kedua-duanya lambat dipulas dengan daging babi dan rempah yang unik untuk setiap masakan, tetapi tidak seperti tanda tangan New Orleans pada hari Isnin, <i>Frijol con Puerco</i> dibuat dengan kacang hitam bukan buah pinggang merah dan dihiasi dengan radishes, kapur, dan cilantro. Untuk merasai hidangan di Mexico, satu-satunya perlu untuk menjadi salah satu daripada banyak <i>cochina economics</i>, restoran kejiranan kecil, berpatutan, sering dijumpai di rumah orang. </p><p><strong>Buat di rumah menggunakan resipi kami </strong> <strong>Panggang Cooker yang Lambat dan Sup Kacang Hitam</strong></p><p>“title =” Monday & # x2013; <i>Frijol con Puerco</i>”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/160×160/54f66a4a4fe51_-_foods-eaten-certain-days-black-beans-del0914-gnsdmy-s2 .jpg? saiz semula = 480: * ”<br/>/></picture><p></span></p><div class= JGI / Jamie Grill

Isnin – Frijol con Puerco

Di mana: Yucatan, Mexico

Kemudahan membuat panci besar tidak hilang pada tukang masak di Yucatan, sama ada ketika hari Isnin adalah penjual daging mempunyai daging babi segar. Kedua-duanya lambat dipulas dengan daging babi dan rempah yang unik untuk setiap masakan, tetapi tidak seperti tanda tangan New Orleans pada hari Isnin, Frijol con Puerco dibuat dengan kacang hitam bukan buah pinggang merah dan dihiasi dengan radishes, kapur, dan cilantro. Untuk merasai hidangan di Mexico, satu-satunya perlu untuk menjadi salah satu daripada banyak cochina economics – restoran kejiranan kecil yang berpatutan, sering dijumpai di rumah orang.

Cuba di rumah dengan resipi ini Panggang Cooker yang Lambat dan Sup Kacang Hitam.