Giada De Laurentiis Vs. Ree Drummond: Mana Lasagna Lebih Baik?

Apabila saya mula-mula membaca resipi lasagna Ree, saya berdua bingung dan keliru. Ia memerlukan “hamburger,” sosej sarapan pagi, dan keju cottage … yang akhirnya menggosok saya dengan cara yang salah. MENGAPA TIDAK MENGGUNAKAN RICOTTA ?! Kerana, menurut penduduk Midwesterner kami, itulah bagaimana ia dilakukan di Oklahoma.

Wahyu ini menimbulkan fikiran saya. Bolehkah keju kotej menjadi rahsia kepada lasagna terbaik? Kami membawa Giada, atau lasagna klasiknya, untuk mengujinya.

gambar

Brandon Bales

RECIPE REE

Apabila Ree berkata resipinya adalah “mesra koboi,” dia tidak mengganggu. Disana ada 3 paun daging, sebahagian besarnya adalah hamburger (aka tanah lembu). Selebihnya? Sosej sarapan pagi pedas. Dia menggunakannya untuk membuat sos daging yang tebal dengan tomato dadu dan pasta tomato dan simmers selama 45 minit.

Keju kotej, yang dirujuk sebelum ini, bertindak seperti ricotta dan bercampur dengan telur, beberapa herba segar, dan Parmesan. Segala-galanya cukup standard: Lap mie dengan saus dan keju dan bakar sehingga pipa panas dan bergelembung. Mudah.

gambar

Brandon Bales

RECIPE GIADA

Resipi Giada lebih banyak terlibat. Pertama, anda perlu membuat sos tomato “sederhana” yang akan mereneh selama sejam. Seterusnya, anda akan membuat bechamel yang anda akan bercampur dengan cawan dan setengah sos tomato. (Yep, kurang daripada separuh daripada kumpulan besar yang anda habiskan selama satu jam.) Selepas sos, sudah tiba masanya untuk memasak daging lembu kemudian memasang semuanya.

Tetapi pelapisan agak rumit. Berikut adalah perintah Giada tuntutan yang terbaik: satu pertiga daripada bechamel, pasta, semua campuran ricotta, semua bayam, pasta, semua daging lembu, separuh mozzarella, satu lagi bechamel, pasta, baki mozzarella, baki Parmesan. Adakah benar-benar sebab kegilaan ini?

THE VERDICT

Rasa penguji lebih disukai resipi Ree. Mereka menghargai rasa bersalah dan merasakan ada rasa kedalaman yang lebih mendalam. Dan, saya terkejut, mereka menganggap ia terasa lebih seperti lasagna Itali klasik.

Sebaliknya, Giada adalah terlalu kaya – aduan yang tidak pernah kami fikirkan! Dengan semua bechamel (dan sos tomato yang sangat sedikit), lasagnanya tidak mempunyai rempah dan / atau keasidan.

Sukar untuk mengatakan jika Ree dimenangi kerana keju cottage sahaja, atau jika keju cottage adalah rahsia kepada lasagna yang lebih baik. Apa yang saya boleh katakan ialah ia berfungsi untuk The Pioneer Woman dan ia juga boleh berfungsi untuk anda. Scusa, Giada.

Ikuti Delish di Instagram.