Ini Ayam Alfredo Ayam Adakah Cheesy yang Besar Dalam Cara Terbaik Kemungkinan

Semasa musim panas, kami sangat khusus mengenai apabila kami menghidupkan ketuhar. Hari 87 darjah BUKAN masa untuk merapatkan periuk daging sapi bourguignon, sebagai contoh. Tetapi kita akan mendapat dapur panas dan bakar untuk pasta yang dipanggang setiap hari … terutamanya jika ia bermakna makan ayam Alfredo ini. Facebook memberitahu kami bahawa kami tidak bersendirian dalam keinginan kami.

Untuk versi Alfredo ini, saya kembali kepada asas-asas dan membuat sos bechamel. Nama itu mungkin mewah tetapi prosesnya tidak. Melelehkan beberapa sudu mentega dalam kuali dan kacau dengan jumlah tepung yang sama. Terdapat roux anda (ejen penebalan untuk sos krim anda). Kemudian tiba masanya untuk menambah cecair. Saya tidak boleh memutuskan antara susu dan krim berat, jadi saya pergi dengan setengah dan separuh untuk berkompromi. Selepas campuran simmers untuk sedikit, TADA! Anda telah membuat bechamel.

Ayam Alfredo Bake

Jonathan Boulton

Sudah tentu kami mahukan keju, yang merupakan ciri setiap Alfredo yang kami sukai. Jadi dalam perjalanan Parmesan, dan seperti bechamel kami secara teknikal menjadi sos mornay, atau keju. Pelajaran masakan Perancis lebih menyeronokkan sekadar permulaan.

Ayam Alfredo Bake

Jonathan Boulton

Saya menambah penne yang telah dimasak dan susu ayam Itali (yang saya sambung cepat dahulu) terus ke kuali untuk melemparkan segala-galanya bersama-sama. Daripada membakar semuanya di kuali, saya mahu lapisan Alfredo penne ayam dan keju tulen. Jadi saya menggulingkan lapisan pasta dan mencincang mozzarella sebelum dibakar. Bawa diri anda untuk menarik keju epik yang berlaku 30 minit kemudian.

Mendapatkan resipi di sini.

PIN UNTUK LATER

Ayam Alfredo Bake Pinterest

Ikuti Delish di Instagram.