Ini Panduan Apple Musim Luruh Akan Membuat Baking Jadi Lebih Mudah

gambar

Semak imbas panduan epal kami untuk mengetahui lebih lanjut mengenai beberapa jenis epal yang paling lazat, termasuk resipi untuk memasak dan membuat setiap jenis apel.

gambar

Ethan Calabrese
Fuji Apples

Pada asalnya ditanam di Jepun, epal Fuji adalah hibrida dari dua buah apel merah Amerika yang terkenal dengan kemanisannya. Sama ada anda menggunakannya untuk memasak, membakar, atau membuat sos epal, anda akan mendapati anda perlu menambah sedikit gula tanpa tambahan pada hidangan anda. Epal Fuji juga mempunyai jangka hayat yang lebih lama daripada epal lain, yang menjadikannya pilihan yang tepat jika anda memerlukan buah segar yang tahan lama.

Resipi: Caramel Apple Cheesecake Trifle

TAMBAHKAN DARI: Trifle Bowl, $ 22, amazon.com.

Karamel Apple Spice Cake Recipe

Ethan Calabrese
McIntosh Apples

Buah putih yang berair dan lembut di apel menjadikannya pilihan yang sempurna untuk baking. Apabila masak, kulitnya yang tebal, mudah dikupas berkisar warna dari merah, hingga merah jambu pucat, menjadi hijau. Tersedia semasa musim puncak dari bulan September hingga Jun, rasa adalah gabungan manis dan tuang.

Resipi: Bar Cake Bar Caramel

gambar

Jonathan Boulton
Granny Smith Apples

Dikenali dengan kulit hijau yang terang, epal Granny Smith terkenal dengan rasa yang sangat halus, walaupun masam. Dihidupkan mentah, ia adalah pilihan yang sangat baik untuk snek yang sihat atau sebagai tambahan kepada salad. Boleh didapati sepanjang tahun, buah tart ini menyimpan kedua-dua bentuk dan kekangan apabila dimasak.

Resipi: Apple Nachos

gambar

Ethan Calabrese
Pink Lady Apples

Juga dikenali sebagai Cripps Pink, epal Pink Lady adalah campuran tart dan manis. Warna merah jambu, seperti namanya, ia sihat apabila diservis dengan kulitnya, yang mengandungi 50% vitamin.

Resipi: Caramel Apple Pie Oatmeal

gambar

Anna Watson Carl
Braeburn Apples

Awalnya ditanam di New Zealand, Braeburn dikenali kerana mempunyai kedua-dua flavo yang manis dan tajam. A go-to apabila ia datang untuk pencuci mulut, ia juga sama seperti lazat apabila dibuang ke dalam pasta atau di atas salad.

Resipi: Rotisserie Ayam Kale Salad dengan Epal dan Cheddar

MAKE THE CUT: Knife Chef Cuisinart Classic Chef, $ 15; amazon.com.

gambar

Ethan Calabrese
Golden Delicious Apples

Golden Delicious mudah dikenal pasti oleh kulit kuning licin dan berkilatnya. Ia mempunyai rasa manis, manis, menjadikannya serba serbi untuk segala-galanya dari memasak hingga membakar ke beku.

Resipi: Caramel Apple Cheesecake Cake Icebox

gambar

Sally Quinn
Ambrosia Apples

Episia epal mempunyai warna merah jambu di atas asas kuningnya. Dengan rasa manis dan lembut dan tekstur yang renyah, keasidan yang rendah mungkin mengingatkan anda lebih banyak pir daripada epal. Rasanya sedikit manis menjadikannya sempurna untuk hidangan seperti crepes dan pai.

Resipi: Caramel Apple Dessert Pizza

gambar

Ethan Calabrese
Epal Rom

Walaupun namanya, Apple Rom adalah epal Amerika yang benar-benar asli. Ia adalah pertaruhan terbaik anda apabila ia datang kepada epal yang akan mengekalkan bentuknya apabila dipanaskan.

Resipi: Cheesecake Apple Baked

gambar

Anna Watson Carl
Gala Apples

Kerana mereka agak manis dan sangat berair, epal ini adalah salah satu yang terbaik untuk dipasangkan dengan rasa yang lebih kuat apabila memasak.

Resipi: Apple, Sage, dan Loji Pork Stuffed Prosciutto

gambar

Ethan Calabrese
Calville Blanc d’Hiver Apples

Apel yang sangat popular dalam komuniti masakan, Calville Blanc D’Hiver sangat bagus untuk pai.

Resipi: Apple Pie dalam Jar

MERASA MEREKA: Bola Pint Mason Jars, $ 20; [link href = “https://www.amazon.com/Ball-Pint-Regular-Mouth-Jars/dp/B000SN0WES/” target = “_ blank” 0 = “data-tracking-id =” recirc-text-link “” link_updater_label = “luaran”] amazon.com.

gambar

Ethan Calabrese
Cortland Apples

Cortland adalah epal serba guna yang meminjam sendiri atau memasak.

Resipi: Epal Baked dengan Bacon dan Cheddar

epal Pie Pockets Recipe

Ethan Calabrese
Epal empayar

Walaupun mereka berada di sisi yang kecil, epal Empayar – dibezakan oleh pewarna merah yang mendalam merah di atas pangkalan hijau – membanggakan rasa besar. Gabungan manis dan empuk, epal empayar sangat mengagumkan dalam penaik.

Resipi: Apple Pie Pockets

gambar

Ethan Calabrese
Epal Honeycrisp

Walaupun yang paling sering digunakan dalam penaik dan sos, rasa manisnya menjadikannya tambahan hebat untuk masakan yang gurih.

Resipi: Epal Bakar dengan Brie dan Madu

Asin Caramel Apple Cider

Ethan Calabrese
Apples Winesap

Kerana mereka mempunyai rasa yang sangat aromatik, ini adalah pilihan yang tepat ketika membuat jus atau sari.

Resipi: Berasaskan Asap Cair Apple Cider

gambar

Ethan Calabrese
Northern Spy Apples

Northern Spy Apples mempunyai kedua-dua rasa tart dan tekstur yang crunchier daripada kebanyakan epal lain.

Resipi: Mini Baked Apple Pies

GET BAKING: Le Creuset Rectangular Dish, $ 32; amazon.com.

Loading...