Inilah Cara Membuat Toast Terkenal Tonga di Dunia Di Rumah Disney

Mendapatkan resipi di sini.

Apakah Tonga Toast? Sebilangan besar pasukan Delish tidak tahu. Walau bagaimanapun, mereka yang melakukannya sangat bersemangat mengenai subjek. Pada dasarnya, itu adalah sepotong BESAR toast Perancis yang disumbat dengan pisang, goreng, dilemparkan ke dalam gula kayu manis, dan disajikan dengan kompos strawberi, iaitu surga.

Tonga Toast

Jonathan Boulton

Inilah perkara itu sekalipun. Anda tidak perlu terbang ke Disney World untuk menikmatinya. Anda boleh dengan mudah membuatnya sendiri, tanpa Mickey dan sans mendalam.

Untuk memulakan, anda perlukan sepucuk putih yang tidak diseduh. Brioche berfungsi hebat, tetapi Pullman juga merupakan pilihan yang baik. Dan seperti roti panggang tradisional Perancis, roti basi sehari lebih baik. Pertama, potong roti ke dalam kepingan yang sangat tebal (kira-kira 3 “!) Kemudian gunakan pisau paring untuk membuat celah di tengah kepingan dan masukkan roti dengan pisang. Hilangkan keping boneka dalam campuran susu dan telur manis dan anda sudah bersedia untuk goreng!

Tonga Toast

Jonathan Boulton

Untuk membuat perkara lebih mudah, kami cenderung goreng dan sangat gembira dengan hasil yang renyah, keemasan. Masih terdapat sejumlah besar minyak yang terlibat jadi anda mungkin ingin menguras kepingan masak di rak dawai sebelum melemparkannya ke dalam gula-gula kayu manis.

Tonga Toast

Jonathan Boulton

Pada ketika ini anda akan sangat ingin menggali. Namun, cara Disney untuk makan Tonga Toast adalah dengan kompos strawberi. Syukurlah, ia sangat mudah dibuat di rumah. Hanya masak stroberi dengan beberapa gula dalam periuk sehingga ia dikurangkan dan siram. Ini langkah kecil yang mengangkat sarapan pagi ini (atau jika kita katakan pencuci mulut?) Ke tahap yang lain.

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar

Muat turun aplikasi Delish hari ini.

Ikuti Delish di Instagram.

Loading...