It’s Official: Ini Adalah Resep Sempurna Untuk Vanilla Cupcakes

Mendapatkan resipi.

Kami membuat banyak kek cawan di dapur Delish, jadi kami yakin dengan mengatakan kami tahu satu atau dua perkara tentang membuatnya. Kami telah mencubanya di mana sahaja tetapi bos kami Jo masih selalu mempunyai masalah dengan kek cawan vanila khususnya. Dia fikir ia sentiasa terlalu padat dan seperti roti jagung dan bukan sebagai lembut dan lembut seperti campuran kek. Oleh itu, dia membesarkan cabaran: membuat kek cawan vanila PERFECT. Cabaran diterima, bos.

Kebanyakan resipi kek vanila tradisional menggunakan tepung serba guna, yang kami telah memutuskan adalah pelakunya dalam membuat kek cara terlalu tebal. Penyelesaian: tepung kek, yang menjengkelkan AF. (Ia membuang terlalu banyak ruang di dalam almari dan anda tidak memerlukannya!) Oleh itu, kami telah membangunkan hack untuk menjadikan tepung serba guna biasa dalam tepung kek dengan menggunakan tepung jagung. Ia memberikan cupcakes yang mengalir bos kita (dan orang lain) yang diinginkan.

Banyak resipi lain juga menggunakan mentega atau minyak cair. Tetapi kami memutuskan bahawa mentega melembutkan adalah cara terbaik untuk mendapatkan rasa dan tekstur yang kami mahukan. Kami juga menambah lebih banyak telur, yang kami fikir memberikan cupcakes rasa yang lebih kaya dan, sekali lagi, tekstur berbulu.

Terakhir, tetapi tidak kurang, kami menambah banyak vanila – 1 sudu besar! Hanya pastikan ia adalah perkara sebenar dan bukan perkara tiruan. Apabila anda mencarinya bersebelahan dengan cupcake campuran berkotak, tidak ada perbandingan. Barang yang berkotak akan rasa v. Dangkal.

Tetapi jangan ambil kata kami untuknya. Masa depan anda perlu mencungkil kek cawan atau kek vanila untuk ulang tahun (atau malam Jumaat), berikan resipi ini sebagai percubaan. Kami menjamin anda akan berada dalam kegembiraan yang disebabkan kek vanila dalam masa yang singkat.

Ikuti Delish di Instagram.

Muat turun aplikasi Delish.

Loading...