PSA: Beg Plastik Adalah Rahsia untuk Omelet yang Sempurna

Mendapatkan resipi di sini.

WTF adalah omelet dalam beg? Itu hanya namanya yang dimaksudkan: telur yang dimasak dalam beg plastik. Daripada mencuba (kemungkinan besar tidak berjaya) tidak membakar atau memecahkan telur dadar anda dalam kuali, telur mendidih dalam satu beg menyebabkan telur ayam yang sempurna. Ia adalah kaedah memasak yang tidak konvensional yang popular di kalangan orang berkhemah.

gambar

Jonathan Boulton

Teknik ini sangat mudah untuk menguasai dan hampir mustahil untuk mengacaukan. Berikut adalah cara anda melakukannya:

gambar

Jonathan Boulton

Telur telur ke dalam beg plastik galon yang besar. Melepaskan udara, zip beg, dan goncangkannya sehingga kuning dan putih bercampur. Buka semula beg dan masukkan semua penunjuk dadar kegemaran anda.

gambar

Jonathan Boulton

Sementara itu, kembalikan periuk air yang besar ke dalam mendidih kemudian tolak beg berisi telur ke dalam air untuk memasak selama 12 hingga 15 minit, sehingga telur dadar anda dimasak dan sedia untuk dimakan.

Jika anda keliru atau bimbang, saya merasakan anda; Saya juga dimatikan oleh nama. Dan juga idea itu. Cuba berfikir sous vide, hanya tanpa sebarang peralatan mewah atau kemahiran dapur. Selepas saya melancarkan telur dadar keluar dari beg plastik, mudah untuk melihat betapa lembut dan sempurna dimasak telur, dan semuanya di dalamnya. Lebih penting lagi, ia juga hebat.

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar

Ikuti Delish di Instagram.

Loading...