Rahsia Kepada Pertumbuhan Brussels Terbaik Pernah

Hari ini dan umur, apabila anda berfikir tentang pucuk brussels, anda berfikir tentang pemanggangan. (Syukurlah hari-hari pancaran rebus sedih berakhir.) Dan tidak ada yang salah dengan itu. Sayuran panggang sangat beraroma dan mereka sentiasa mudah. Tetapi bagaimana jika anda tidak sabar (baca: menggantung) dan tidak mahu menunggu setengah jam yang mereka ambil untuk membakar?

Mulakan mereka dalam kuali yang sejuk.

Saya mati serius. Lupakan apa yang semua orang memberitahu anda tentang memanaskan terlebih dahulu kuali anda. Tiada apa-apa yang biasanya menunjukkan kepada anda bahawa kuali siap (ujian air mendesis atau minyak berkilauan) terpakai di sini. Kerana jika anda menambah pucuk brussels ke kuali panas dengan minyak panas, bahagian luar akan terasa terlalu cepat dan bahagian dalamnya tidak akan masak. (Oleh itu, kenapa setiap orang memanggang pucuk mereka). Apabila anda mula memasak dalam periuk sejuk, bagaimanapun, proses menyengat mengambil masa yang lebih lama dan sayur-sayuran mempunyai lebih banyak masa untuk mendapatkan tender. Itulah silap mata yang kami ambil dari sini Illustrated Masak dan tidak sabar-sabar untuk berkongsi dengan anda. Berikut adalah cara anda melakukannya:

Tambah satu lagi lapisan brussels yang dibuang ke dalam periuk kuali, potong ke bawah. Geremis mereka dengan minyak zaitun, tutupkan kuali, dan letakkan di atas api yang sederhana tinggi. Masak sehingga pucuk hijau cerah (kira-kira 5 minit), kemudian buka dan terus masak sehingga bahagian potong sangat emas (kira-kira 2 minit lagi). Musim mereka panas dan voila! Apa yang perlu dilakukan ialah memakannya.

Pucuk brussels kekal berwarna hijau terang (sesuatu yang anda kalah dengan memanggang) dan bahagian bawahnya menjadi karamel. Kami sangat mengesyorkan proses ini dan hanya satu nasihat kecil: Gunakan pucuk brussels kecil! Kami menguji proses ini dengan pucuk bersaiz sederhana dan hampir membakarnya. Sekiranya anda semua adalah tunas besar, tidak mengapa. Anda hanya perlu memantau haba dengan lebih dekat dan memasak mereka sedikit lebih lama.

VIDEO YANG TERKAIT:

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar


Muat turun Delish aplikasi hari ini.

Ikuti Delish pada Instagram.

Loading...