Snoop Dogg Vs. Alton Brown: Siapa Ayam Fried Lebih Baik?

Anda tahu Snoop untuk sippin pada gin dan jus. Apa yang anda tidak tahu ialah dia juga boleh memasak. Dia begitu baik, dia kini mengadakan pertunjukan TV dengan Martha Stewart memanggil Makan Malam Potluck Martha & Snoop. Ini sayap ayam goreng yang dia makan kepada Seth Rogan dan Whiz Khalifa.

Alton Brown telah berada di dalam permainan makanan untuk lebih lama. Hos Network Food yang berpengalaman terkenal dengan pendekatan nerdy dan saintifiknya untuk memasak. Jika anda pernah menyaksikan pertunjukannya Good Eats, anda tahu dia boleh menerangkan setiap komponen setiap resipinya – panjang lebar. Tidak perlu dikatakan, dia banyak bercakap mengenai ayam goreng. Snoop? Tidak begitu banyak.

Tetapi seberapa baik seseorang bercakap tentang makanan bermakna tiada apa-apa pada akhirnya. Akhirnya semuanya mengenai rasa. Dan apabila ia datang kepada ayam goreng, rasa juga. Begini bagaimana kedua-dua disusun.

Snoop v Alton Cook Off

Chelsea Lupkin

RECIPE ALTON

Hampir 500 orang telah mengkaji semula resepnya di FoodNetwork.com. Dengan 4.5 bintang, kami mempunyai jangkaan yang sangat tinggi untuk resipi yang agak rapi.

Mula-mula, Alton menyeru ayam broiler / fryer keseluruhan, dipotong menjadi 8 helai. Jika anda tidak memecahkan ayam, anda boleh melakukannya dengan mudah tetapi anda tidak mahu. Ia adalah salah satu tugas dapur paling licik, licin yang pernah ada.

Alton Fried Chicken

Chelsea Lupkin

Dia juga memerlukan air masam 12 hingga 24 jam. Jadi, jika anda cenderung untuk menunda-nunda (tidak seperti kami …), keperluan ini separa mengganggu. TETAPI, dan itu besar tetapi, masa garam panjang membuat perbezaan yang besar. Daging itu sendiri begitu berair dan beraroma kerana itu.

Sebaik sahaja ayam itu dipenuhi, anda membuat campuran rempah kemudian mengorek ayam dalam tepung. Campuran rempah ini pedas dan lazat, tetapi boleh memerah dengan cepat dalam pemendekan panas – walaupun disimpan pada 325 °, yang mana Alton menegaskan suhu yang sempurna. Kami agak gelap tetapi tidak rasa dibakar.

RECIPE SNOOP

Kami mempunyai beberapa masalah untuk menafsirkan resipi Snoop pada VH1. Sebahagian daripada kecelakaan kami adalah hasil daripada tidak menonton episod terlebih dahulu. Tetapi kadang-kadang, Snoop berada di bawah rahsia.

Dia secara sah menyeru untuk “perasa rahsia Reo.” Dalam artikel VH1 yang menerbitkan resipi itu, mereka menyebut dia menggunakan “perarakan Lawry yang pergi dan pot besi besi berat,” jadi perasa Lawry adalah apa yang kami gunakan. Kesalahan. Sekiranya anda menonton episod ini, anda akan mendapati Lawry hanya satu bahan dalam campuran itu. Ada juga lada lemon!

Snoop Dogg Fried Chicken

Chelsea Lupkin

Snoop juga menyebut dalam episod bahawa dia lebih suka memotong sayap ke dalam sayap dan drumlet, yang kita sedih tidak lakukan. Cip BBQ, bagaimanapun, kami mendapat hak. Mereka boleh dihancurkan dengan betul dengan perasa sebelum mengorek tepung.

Snoop V Alton Fried Chicken

Chelsea Lupkin

THE VERDICT

Dalam ujian rasa buta, Snoop menang! Walaupun mereka sangat asin (kami yang buruk) dan anda tidak dapat benar-benar merasai kerepek BBQ (womp womp), kulitnya renyah dan sempurna dengan keemasan. Tidak jelas sama ada resipi itu adalah cepat dan mudah.

Walaupun sesetengah orang lebih suka jenis pemotongan daging yang berlainan dalam resipi Alton, pasukan Delish tidak begitu suka dengan perasaunya. Mereka fikir ia “terlalu banyak.” Jadi mungkin semua yang anda perlukan adalah Lawry.

Ikuti Delish di Instagram.