12 Kesalahan Anda Membuat Apabila Memesan Starbucks

Sekiranya anda pernah bereksperimen dengan menu rahsia Starbucks-atau hanya cuba menyesuaikan minuman anda sendiri-dan bawa seram dengan seram, anda tidak bersendirian. Inilah caranya untuk tidak lagi membina subpar lagi.

1. Anda menambah sirap * dan * pemanis.

Memesan kopi ais dengan beberapa pam mocha-dan glug susu yang baik-adalah cara yang lebih murah untuk mendapatkan rasa mocha latte tanpa kos yang lebih tinggi, tetapi berhati-hati: Jika barista bertanya sama ada anda mahu ia manis, merosot, penurunan, penurunan. Sekiranya tidak, anda akan mempunyai minuman berselerak yang lebih dekat dengan memasak sos fudge. Tidak ada yang salah dengan itu.

Begitu juga untuk apa-apa sirap rasa-jika anda menghirup dan terlalu pahit untuk keinginan anda, anda boleh meminta barista untuk menambah pam pemanis kemudian.

Vanessa Hudgens Starbucks Drink

Anda berhak untuk mencintai minuman anda seperti Vanessa Hudgens suka dengannya.
Ignat / Bauer-Griffin

2. Anda menambah krim terlalu banyak.

Kami mendapatnya, anda terasa terpesona oleh bagaimana separuh dan setengah berputar ke dalam kopi ais anda. Ia pada dasarnya adalah saat zen anda, tetapi ketika anda mencurahkan krim, mudah untuk pergi ke laut dan angin dengan kopi yang ada di antara beige dan eggshell . Dan rasa seperti kekecewaan susu yang dicampur dengan rasa pahit wang terbuang.

Lihat siaran ini di Instagram

☕️������ @delishdotcom

Satu jawatan yang dikongsi oleh Joanna Saltz (@josaltz) pada

Sekiranya anda merasa tidak selamat tentang berapa banyak susu yang boleh ditambah, anda boleh mencuba pendekatan Calvin Klein: Dia memadankan kopinya yang sesuai dengan pantone warna Pantone, kemudian menyimpannya di dapurnya sehingga kokinya boleh sampai ke konsistensi yang betul setiap kali , mengikut New York Times. (Jangan terkejut jika rakan anda memberi anda masa yang sukar untuk tahap ketepatan itu.))

3. Anda masuk ke dalam sirap berlebihan.

Starbucks biasanya meletakkan tiga pam sirap dalam latte tinggi, empat dalam grande dan lima dalam venti (enam jika ia adalah venti ais, kerana minuman adalah empat auns lebih besar). Ia adalah peraturan yang baik untuk digunakan jika anda membuat penyangak dan membuat pesanan anda sendiri supaya anda tidak keterlaluan.

Kesalahan When Ordering Iced Coffee

Starbucks

4. Anda tidak membuat saiz cawan apabila anda mengarahkan kopi ais.

Ini langkah pro: Minta tinggi dalam cawan grande atau grande dalam venti. Jika anda berada di dalam kereta, bilik tambahan akan menjimatkan anda dari tumpahan tumpahan kelajuan yang berpotensi-atau anda boleh menggunakannya untuk ais atau susu tambahan. Sering kali, ia menghasilkan lebih banyak kopi untuk anda menikmati.

5. Anda tidak menggunakan aplikasi-atau kad hadiah-apabila membeli makanan dan minuman.

Anda mendapat minuman percuma atau item makanan pada hari lahir anda, dan satu lagi freebie setiap kali anda membeli 12 item. Dan anda boleh memesan apa-apa dari menu-walaupun venti caramel macchiato dengan pukulan espresso tambahan yang anda beli hanya apabila anda sedang berbelanja hebat (atau anda memerlukan tenaga yang cukup untuk mematikan SmartCar).

Kesalahan When Ordering Starbucks

Lisa Werner

6. Anda memesan mocha putih Frappuccino biasa dalam saiz terkecil yang tersedia-sama ada itu mini atau tinggi-tetapi manisnya masih terlalu banyak untuk anda selesaikan.

Anda boleh memesan mana-mana minuman “setengah manis,” jadi rasa tidak begitu sengit.

7. Anda tidak menyatakan teh ais tanpa gula.

Secara lalai, teh ais akan menjadi manis kecuali anda mengatakan sebaliknya, kata baristas.

Starbucks Iced Tea

Getty Images

8. Anda meminta “Frappuccino panas” pada musim sejuk.

Tidak, ia bukan satu perkara, walaupun baristas mengatakan ia satu kesalahpahaman umum yang perlu dibetulkan secara berterusan-setiap Disember hingga Februari. Cuba teh Chai panas, caramel macchiato atau mocha latte sebaliknya. (Atau hanya coklat panas biasa.)

Panas Frappuccino Is Not a Thing

Flickr / MyLifeStory

9. Anda membuat pesanan anda tidak perlu rumit.

Baristas biasanya merebut jenis cawan (panas atau es) dalam saiz yang anda mahu-tinggi, besar, venti dan kadang-kadang trenta-kemudian tandakan kotak di sisi cawan dari atas ke bawah. Untuk meminimumkan ralat apabila mengambil pesanan anda, paling mudah jika anda memesan seperti ini:

 • Panas atau ais
 • Saiz
 • Decaf
 • Bilangan tangkapan (jika ada tambahan)
 • Bilangan pam sirap (jika anda khusus itu)
 • Jenis susu
 • Apa-apa tambahan (cambuk mo, kelezatan mo)
 • Jenis minuman (latte, Frappuccino, dan sebagainya)
 • Diakui, ini mungkin kedengaran sedikit “pelukis es … kopi ais”, dan “jika pesanan anda agak mudah, anda boleh pergi dengan tidak mengikuti ini kepada T. Walau bagaimanapun, jika anda adalah” Iced grande decaf, dua pukulan, enam pompa karamel, soya, krim tambahan karamel macchiato “, mengikut pesanan mungkin cara terbaik untuk memastikan anda mendapat betul-betul apa kamu mahu.

  Ia tidak akan menyelamatkan kamu dari penghinaan senyuman barista, walaupun.

  10. Anda tidak melangkaui garisan.

  Sesetengah orang mungkin berfikir bahawa tempahan mudah alih adalah untuk orang yang anda merancang lebih awal, membuat tempahan di rumah, dan berjalan kaki untuk segera melihat kopi mereka menunggu mereka di kaunter. Tidak, anda boleh menggunakan sistem pesanan dalam talian semasa anda berdiri di kedai. Jadi jika anda melihat garis panjang apabila anda sampai di sana, letakkan pesanan anda melalui aplikasi Starbucks dan tunggu untuk muncul sebelum orang lain.

  11. Anda membakar mulut anda dengan kopi terlalu panas.

  Pro-tip yang kurang dikenali ialah anda boleh meminta minuman anda untuk disampaikan pada suhu “anak-anak”, yang bermaksud ia tidak akan meremajakan lidah anda apabila anda tidak sabar dan mengambil minuman segera.

  12. Anda tidak meminta saiz seterusnya.

  Sekiranya anda mahukan saiz kopi yang besar, tentukannya tetapi tanya dalam cawan saiz venti. Dengan cara ini, grande anda adalah 16 ons penuh dan anda mempunyai ruang untuk susu atau krim. Jika tidak, mereka akan meninggalkan anda ruang untuk semua yang dalam cawan grande anda dan anda akan berkurangan beberapa auns.

  Ikuti Delish di Instagram.