Ini Hack Mason Jar Adalah Rahsia Untuk Telur Sempurna

Akui: Kamu pergi keras menanam jagong mason dalam beberapa minit untuk mendapatkan akaun Pinterest (Mereka sangat bagus untuk koktel belakang rumah! Dan sebagai pasu di perkahwinan barnyard-chic! Dan untuk membuat oat semalaman, Tupperware besar terkutuk!). Tetapi sekarang trend itu telah mati, anda berada di ambang membungkusnya semula ke dalam lubang-lubang di dalam kabinet anda, di mana apron “Kiss the Cook” anda dan Nu Wave Oven garage-sale-and-almost-functional untuk mati. Jangan lakukannya lagi.

Ada sebab baru untuk menyimpan balang mason itu-dan ini memberikan alasan-alasan yang baru untuk membuatnya: Untuk membuat telur sempurna setiap kali. Dan tepung coklat hash.

Serius. Ambil tudung, mengeluarkan bahagian atas supaya anda hanya mempunyai cincin skru. Letakkan cincin (atau cincin) pada kuali saut, dan retak telur, menuangkannya ke cincin. Cincin ini membantu menghidangkan telur ketika memasak, jadi ia sesuai dengan muffin bahasa Inggeris, bagel, atau bahkan tepung coklat hash.

Mason jar egg hack

Chelsea Lupkin

Biarkan telur memasak selama beberapa minit, sehingga kuning telur telah mencapai tahap kemurnian yang anda inginkan, kemudian luncurkan spatula di bawahnya dan pindahkannya ke piring, sandwic, atau apa sahaja yang anda inginkan.

Sekiranya anda mempunyai panci yang cukup besar, anda boleh memasak 3 hingga 4 telur pada satu masa, menjadikan sandwich sarapan untuk orang ramai dalam masa yang singkat. Dan, jika anda merasa benar-benar kreatif, anda boleh mengalahkan telur, campurkan dengan kentang goreng yang telah dibekukan, dan tekannya ke dalam penutup balai mason, masak sehingga rangup. Cincang hash segera, yang hanya menjadi ukuran telur goreng yang tepat.

Hash brown mason jar

Chelsea Lupkin

Potong sandwic? Anda bertaruh.

Hash brown sandwich

Chelsea Lupkin

Ronald McDonald tidak mendapat apa-apa pada permainan sandwic telur anda.

Ikuti Delish di Instagram.

Loading...