Snek Pra-Gim ini dapat Meningkatkan Latihan secara dramatik anda

Latihan untuk maraton? Lihatlah kamu, superstar! Sekiranya anda mempunyai jalan panjang yang jauh di hadapan anda, kemungkinannya, anda bukan orang asing untuk memuatkan makanan bahan bakar pra-senaman. Tetapi ada pilihan jelas yang mungkin anda hadapi. Dan terima kasih kepada manfaat ketahanan gila yang baik, itu satu yang anda tidak mampu untuk melangkau lagi. Ketahuilah, superfood pre-workout baru: bit!

Lama diberitahu untuk kerja-kerja meningkatkan kuasa, penukar bit telah menyanyi memuji makanan selama bertahun-tahun. Ramai guru kecergasan menyarankan agar minum jus bit sebelum latihan boleh meningkatkan prestasi, meningkatkan aliran darah dan oksigen ke otot yang lelah, dan meningkatkan ketahanan. Malah doktor berada di atas bit, dan banyak kajian telah menguji potensi ergogenik (baca: peningkatan prestasi) kesan bit dalam atlet. Tetapi apa sebenarnya maksudnya?

gambar

MAHKAMAH CHRIS. STYLIST MAKANAN: VIVIAN LU. PROP STYLIST: MEGAN HEDGPETH

Bercakap secara pemakanan, bit telah mendapatnya. Terima kasih kepada kandungan karbohidrat yang tinggi dan kejutan nitrat diet, bit mempunyai potensi prestasi yang serius. Berikut adalah panjang dan pendeknya: bit kaya dengan nitrat – termasuk jenis tertentu (Nitrat Diet) yang dikenali sebagai morphine nitric di dalam tubuh. Apabila ini berlaku, suis dikatakan untuk mengendurkan saluran darah dan menggalakkan aliran darah yang lebih produktif kepada otot kerja. Dan apabila anda menghancurkannya di tangga, ini adalah tepat jenis voodoo tubuh yang anda mahu lihat berlaku dalam sistem anda.

Saya bercakap dengan kawan doktor saya untuk mengetahui sama ada terdapat sebarang kebenaran kepada teori ini, dan walaupun logik berikut, dia juga tertanya-tanya berapa kesannya adalah mental. Seperti yang sering terjadi dengan apa-apa makanan dikatakan menawarkan manfaat kesihatan yang khusus dan tinggi (wain merah yang melawan penyakit jantung, blueberry yang menawarkan kesan antioksidan), ramai doktor berpendapat bahawa anda perlu makan sedikit untuk melihat apa-apa , keputusan pecah tanah. Tetapi selepas perunding berdaftar ahli diet Heather Steele, ia seolah-olah seperti pemeriksaan teori. “Penyelidikan pasti menunjukkan bahawa ia bermanfaat, “katanya mengesahkan.” Ia berkaitan dengan nitrat dalam bit. Biasanya, [penggunaan bit] meningkatkan VO2 maks. ”

VO2 maksima menunjukkan ketahanan. Apabila ahli diet dan pakar kardiologi belajar VO2 Maksima, mereka melihat pengambilan dan pengambilan oksigen, dan berapa lama subjek dapat mengekalkan senaman di tahap oksigen tertentu. Dengan bantuan bit, subjek dapat berlatih lebih lama, dan lebih cekap.

Tetapi apabila ia merangsang zat-zat aktif, berapa jumlahnya? Menurut Steele, jus bit segar biasanya lebih berkesan daripada bit kaleng. “Beets kalengan nampaknya tidak mempunyai kandungan nitrit yang sama dengan bit segar,” jelasnya. Walaupun bergantung pada lokasi anda, mungkin mencabar untuk mencari jus bit segar. Untuk hasil terbaik, minum secawan jus, atau makan secangkir bit segar sekitar 30 minit hingga satu jam sebelum bersenam.

Anda juga boleh mencampur superfood dengan snek pra-senaman percuma yang lain. Apabila anda hendak melakukan kerja-kerja fizikal yang serius, sesuatu dengan karbohidrat yang sihat biasanya adalah yang terbaik, kerana mereka cenderung untuk menawarkan rangsangan tenaga segera sebelum anda dapat bekerja. Snek yang dibungkus dengan cepat, karbohidrat yang sihat – seperti bit, epal, saderi, arugula, dan smoothie susu badam – mungkin melakukan tipu muslihat.

gambar

Juga, bit adalah lazat! Jangan tertipu oleh luaran mereka yang kasar, kering dan kotor; di dalamnya, bit adalah lancar, mentega, baldu, dan sempurna untuk mengunyah keju kambing, dalam salad, dengan sayuran, atau sendiri. Lebih baik lagi: Kulit tebal mereka membuatkan mereka segar di dalam peti sejuk anda sehingga dua minggu, kata Malone. Dan mereka kurang sensitif kepada etilena, yang bermakna mereka boleh tinggal berhampiran sayur-sayuran lain tanpa pergi buruk.

PS-beberapa kajian makmal bahkan menunjukkan bahawa bit mengurangkan atau membalikkan jenis pertumbuhan tumor tertentu. Sekiranya anda belum berada di alat muzik bit, masa untuk naik.

Hanya jangan risau jika, ahem, faedah muncul pada keesokan harinya; dikatakan bahawa di mana saja antara 10-15% orang dewasa mengalami bakteria setelah makan bit.

PIN IT UNTUK SELURUH DUNIA:

gambar

Ikut Delish pada Instagram.