Beef Mongolia dengan Scallions

Resipi ini lebih daripada ciptaan Cina-Amerika daripada klasik Mongolia yang asli. Walau bagaimanapun, ia adalah satu contoh hebat cinta Amerika terhadap makanan Cina. Di sini, sirloin daging lembu, bawang merah, bawang putih dan halia yang dipotong nipis, digoreng dengan saus coklat yang enak yang terdiri daripada soya, sos tiram dan Shaoxing wain, wain tradisional Cina yang dibuat dari beras yang ditapai.

Hasil:

4

Jumlah masa:

0

Jam

45

minit

Bahan-bahan
1 lb.
sirloin steak
1 1/2 sudu besar.
tepung jagung
2 sudu besar.
sos natrium rendah
1 sudu besar.
Shaoxing wain atau vermouth kering
2 sudu kecil.
sos tiram
1 1/2 sudu teh.
Sos Sriracha
1/2 sudu teh.
minyak bijan bakar
2 sudu besar.
kacang atau minyak kanola
1 sudu besar.
halia segar yang dicincang
2
bawang putih cengkih
6
scallions
garam kosher
Lada tanah baru
Nasi kukus
Benih wijen bakar
Arah
  1. Dalam mangkuk cetek, buang sirloin dengan tepung jagung dan biarkan selama 10 minit. Sementara itu, dalam mangkuk kecil, kocok kicap dengan wain Shaoxing, sos tiram, Sriracha, dan minyak bijan.
  2. Dalam kuali wajan atau besar, panaskan minyak kacang sehingga berkilauan. Tambah sirloin dan kacau selama panas yang tinggi sehingga ditenun dan pinggang segar, kira-kira 4 minit. Menggunakan sudu slotted, pindahkan daging ke pinggan.
  3. Masukkan halia dan bawang putih ke dalam kuali dan kacau sehingga panas tinggi hingga keemasan, kira-kira 1 minit. Tambah sirloin dan bawang merah dan kacau sehingga panas tinggi sehingga bawang merah baru mula melembutkan, kira-kira 3 minit. Masukkan campuran kicap dan aduk rata dengan api yang tinggi sehingga sos telah menebal, kira-kira 3 minit. Musim dengan garam dan lada. Minum daging lembu Mongolia dengan beras kukus, taburkan dengan biji wijen, dan sajikan.

    Mencari lebih banyak pilihan makan malam? Semak kami resipi pork chop, resipi ayam, dan resipi kentang.

<p>Resipi ini lebih daripada ciptaan Cina-Amerika daripada klasik Mongolia yang asli. Walau bagaimanapun, ia adalah satu contoh hebat cinta Amerika terhadap makanan Cina. Di sini, sirloin daging lembu, bawang merah, bawang putih dan halia yang dipotong nipis, digoreng dengan saus coklat yang enak yang terdiri daripada soya, sos tiram dan Shaoxing wain, wain tradisional Cina yang dibuat dari beras yang ditapai.</p><p><b>Resipi: </b><b>Beef Mongolia dengan Scallions</b></p><p>“title =” Mongolia Beef with Scallions ”<br/>class = “lazyimage lazyload”<br/>src = “https://hips.hearstapps.com/del.h-cdn.co/assets/cm/15/10/54f64067954a0_-_mongolian-beef-scallions-recipe-fw0313-de.jpg?crop=1xw:1.0 xh; center, top & resize = 480: * ”<br/>/></picture></div></div><div class= Dermawan Makanan dan Wain

Loading...