Boston Cream Poke Cake

Baking kek lapisan tradisional boleh menakutkan, tetapi a kek adunan, tidak boleh lebih mudah. Bahan rahsia untuk sentuhan ini pada klasik: campuran puding vanila segera.

Hasil:

12


hidangan

Masa Persediaan:

2

Jam

20

minit

Masa Masak:

0

Jam

30

minit

Jumlah masa:

2

Jam

50

minit

Bahan-bahan
Semburan masakan
1
kotak kek kuning, ditambah bahan yang dipanggil pada kotak
2
(5.1-oz) pek puding segera vanila
4 c.
susu sejuk
2 c.
cip coklat
1 c.
krim tebal
Arah
  1. Panaskan ketuhar hingga 350 °. Gosok 9 “-x-13” dengan semburan masak. Sediakan campuran kek mengikut arahan kotak. Tuangkan ke dalam bekas penaik dan bakar sehingga tudung dimasukkan ke tengah-tengah kek keluar bersih, kira-kira 30 minit.
  2. Kek sejuk sepenuhnya, kemudian mencubit lubang besar di seluruh permukaan kek dengan menggunakan bulat sudu kayu. Dalam mangkuk sederhana, pukul bersama campuran puding dan susu sehingga campuran mula menebal. Tuangkan kek itu dan sebarkan dengan spatula untuk memastikan puding itu masuk ke dalam lubang. Tutup dan simpan selama 2 jam.
  3. Buat ganache: Letakkan cip coklat dalam mangkuk kaca sederhana dan sisihkan. Dalam periuk kecil di atas api sederhana sederhana, bawa krim berat ke dalam reneh, kemudian tuangkan cip coklat, masak sehingga rata. Tuangkan ganache ke atas kek sejuk dan sajikan.

gambar

Parker Feierbach

Loading...