Brie Mac & Keju

Kami menggunakan roda BIG BIG untuk video ini, yang boleh menjadi sangat mahal. Anda boleh pergi dengan sesuatu tentang (atau sedikit lebih) separuh saiz. Sedikit brie pergi jauh.

Hasil:

12


hidangan

Masa Persediaan:

0

Jam

15

minit

Jumlah masa:

0

Jam

55

minit

Bahan-bahan
1
(35-oz.) Roda brie
1 lb.
siku makaroni
2 c.
bayam segar, kira-kira cincang
4
irisan bacon, dimasak dan dicincang
1
bawang putih cengkih, cincang
1 sudu besar.
minyak zaitun tambahan
Garam kosher
Lada hitam tanah baru
1 1/2 c.
serbuk roti panko
1/2 c.
Parmesan baru parut
1 sudu kecil.
oregano kering
1/2 sudu teh.
serpihan cabai merah
1 sudu besar.
pasli cincang segar
Arah
  1. Panaskan ketuhar hingga 350 °. Potong bahagian atas brie kemudian letakkan brie dalam kuali tentang saiznya yang sama. Bakar sehingga brie menggelegak dan benar-benar cair sepanjang, kira-kira 25 minit. (Masa yang tepat akan berbeza-beza bergantung pada seberapa besar roda brie anda, jadi mulakan selepas 15 minit!)
  2. Sementara itu, masak makaroni. Dalam periuk besar air masin mendidih, masak makaroni mengikut arahan pakej. Simpan kira-kira 1 cup air pasta, kemudian parit dan pindahkan siku ke mangkuk besar.
  3. Tosok makaroni dengan bayam, bacon, bawang putih, minyak dan musim dengan garam dan lada. Dalam mangkuk sederhana lain, kacau bersama panko, Parmesan, oregano, dan serpihan cili merah.
  4. Setelah mengeluarkan brie dari ketuhar, segera tambah siku untuk kuali dan tuangkan sehingga disalut menggunakan penyepit. Jika brie terlalu tebal, secara beransur-ansur menambah air pasta untuk melonggarkan. Sebarkan makaroni bersalut ke lapisan yang sama, kemudian bahagian atas dengan campuran panko anda. Kembali ke ketuhar untuk menghirup topping, 8 hingga 10 minit lagi. Teratas dengan pasli dan sediakan segera.

gambar

Brad Holland

BELI SEKARANG Le Creuset Enameled Cast-Iron 9 “Skillet, $ 140, amazon.com

Loading...