Cheesecake Cream Cream

Versi baru Pai Krim Boston yang dikasihi.

BELI SEKARANG: Wilton 9 “Springform Pan, $ 13, amazon.com.

Hasil:

8

Masa Persediaan:

0

Jam

30

minit

Jumlah masa:

7

Jam

30

minit

Bahan-bahan
Untuk lapisan kek
1
kotak vanila kek campuran, ditambah bahan yang dipanggil pada kotak
Untuk Layer Cheesecake
3
8-oz. pakej keju krim, dilembutkan
1 c.
gula
3
telur besar
1/4 c.
krim masam
2 sudu kecil.
ekstrak vanila
Untuk lapisan puding
1
kotak puding vanila segera
1 1/2 c.
susu keseluruhan
Untuk ganache
2 c.
cip coklat
1 c.
krim tebal
Arah
  1. Panaskan ketuhar hingga 350 ° dan pasangkan 9 “springform pan dengan semburan masak.
  2. Sediakan campuran kek mengikut arahan pakej dan tuang separuh adunan ke dalam periuk yang disediakan. Bakar sehingga tusuk gigi dimasukkan ke dalam tengah kek keluar bersih, 23 hingga 25 minit. Biarkan kek sejuk selama 10 minit.
  3. Membuat campuran cheesecake: Dalam mangkuk besar dengan menggunakan pengadun tangan, pukul keju krim dan gula sehingga digabungkan. Tambah telur dan pukul sehingga digabungkan, kemudian kacau krim masam dan vanila.
  4. Tuangkan adonan keju krim ke atas kek sejuk dan bakar sehingga kek keju sedikit jiggly di tengah, 1 jam hingga 1 jam 10 minit. (Cheesecake cenderung retak jika anda tidak menggunakan mandi air Jika anda tidak mahu menggunakannya, panggil seperti yang diarahkan.Jika anda ingin menggunakan mandi air, bungkus dua kali di luar kuali dalam kerajang aluminium dan letakkan di atas pinggan mangkuk, letakkan di atas rak ketuhar dan tuangkan air mendidih yang mencukupi untuk mencapai separuh ke atas. Bakar seperti yang diarahkan.)
  5. Jika tidak menggunakan mandian air: Keluarkan panci dari ketuhar dan jalankan pisau di sekeliling bahagian dalam kuali untuk melepaskan kek keju. Biarkan sejuk 1 jam pada rak dawai, kemudian mendidih sehingga sejuk sepenuhnya, sekurang-kurangnya 4 jam dan sehingga semalam.
  6. Buat puding: Dalam mangkuk sederhana, campurkan campuran puding dan susu. Pukul sehingga menebal, kira-kira 3 minit. Diketepikan di dalam peti sejuk sehingga bersedia untuk digunakan.
  7. Buat ganache: Letakkan cip coklat dalam mangkuk tahan panas, tahan panas dan sisihkan. Panaskan krim berat dalam periuk kecil di atas api sederhana. Apabila gelembung mula memecahkan permukaan di sekitar tepi kuali, matikan haba. Tuangkan krim ke atas coklat dan biarkan duduk 5 minit sebelum memukul sehingga licin.
  8. Keluarkan puding di atas kek keju di lapisan yang sama. Teratas dengan ganache. Letakkan di dalam peti sejuk untuk ditetapkan, 30 minit hingga satu jam. Hidang.

gambar

Alexa Payesko

Loading...