Daging Carpaccio dengan Capers Roses dan Rosemary

Dalam starter yang elegan, superthin, mencairkan mulut daging lembu tenderloin ini dibekalkan dengan minyak zaitun dan jus lemon buah dan dihiasi dengan capers goreng dan rosemary.

Hasil:

8


hidangan

Masa Masak:

1

jam

0

minit

Jumlah masa:

2

Jam

30

minit

Bahan-bahan
1 lb.
panggang daging panggang
Fruity minyak zaitun tambahan
garam kosher
Lada tanah baru
minyak sayuran
c.
daun rosemary
1/4 c.
capers
jus lemon segar
snipped chives
Arah
  1. Tutup tenderloin dengan ketat dengan bungkus plastik dan beku sehingga sejuk, kira-kira 30 minit. Cahaya panggangan atau panaskan pan grill. Berus tenderloin dengan minyak zaitun dan musim dengan garam dan lada. Bakar di atas api yang tinggi sehingga hancur hangus tetapi di dalamnya. Biarkan tenderloin sejuk sepenuhnya, kemudian tutup dengan bungkus plastik dan beku sehingga benar-benar dingin, kira-kira 1 jam.
  2. Sementara itu, dalam periuk sederhana, panas 1/2 inci minyak sayuran sehingga berkilauan. Masukkan rosemary dan goreng ke atas api yang panas sehingga rangup, kira-kira 1 minit. Menggunakan sudu slotted, pindahkan rosemary ke tuala kertas ke longkang. Masukkan penapis ke kuali dan goreng di atas api tinggi, kacau sekali-sekala, sehingga garing dan ceri, 3 hingga 4 minit. Menggunakan sudu slotted, pindahkan pelekat ke tuala kertas.
  3. Menggunakan pisau yang sangat tajam, potong kelopak sudu dengan tebal 1/4 inci. Letakkan sekeping daging lembu di antara 2 keping bungkus plastik dan paun ringan sehingga sangat nipis. Keluarkan bungkus atas plastik dan balikan carpaccio ke piring atau pinggan. Ulangi dengan hirisan yang selebihnya.
  4. Sikat carpaccio dengan minyak zaitun dan jus lemon dan musim dengan garam dan lada. Potong goreng rosemary dan capers di atas, hiaskan dengan chives dan berkhidmat.

    Mencari resepi parti siap? Cuba bahagian atas kami resipi guacamole, kek hari jadi, atau resipi punch.

gambar

Loading...